Bediüzzaman'ın dediği gibi Deccal devrinin sonuna geliyoruz

Bediüzzaman'ın dediği gibi Deccal devrinin sonuna geliyoruz

Peki! Neden yüz yıl? Fetret devriminin yüz yıl olacağına dair bir kanıt mı var?

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Mustafa Özcan, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Deccal devrinin ve devriminin yüz yılı aşmayacağını müjdelediğini söyledi.

Diriliş ve yenilenme tarihinlerinde 100 yıllık sürece dikkat çekildiğini hatırlatan Özcan, "Peki! Neden yüz yıl? Fetret devriminin yüz yıl olacağına dair bir kanıt mı var? Bu hususta Filistinli Alimler Birliği Başkanı Yunus Estel’in bir değerlendirmesi ile karşılaşmıştım. İslam ümmetinin son mesajın hamili olduğunu ifade ederek fetret ve atalet devrinin yüz yılı aşmasının hikmete muvafık olmayacağını; insanlığın bundan fazla karanlıkta kalmasının uzak göründüğünü söylemiştir. İslam ümmeti asimetrik süreçten geçerek 40 yıllık ulusalcılık labirentinden ve vetiresinden sonra 40 yıllık da Humeyni rejimi ve ehl-i bidatın çekim alanına girdiğini, türbülansına yakalandığını ve  bu sürecin de sonuna yaklaştığımızı ifade etmektedir. Sonunda İslam ümmetinin zaferler burcuna girdiğini ve gireceğini öngörmektedir. Yunus Estel, Davud’un içinde bulunduğu Talut’un küçük ordusundan inanmış küçük bir bölüğün Allah’ın izniyle yüz bin kişilik büyük bir ordunun tozunu attığını hatırlatmıştır" dedi. 

Vahdet'teki yazısında Filistinli ulemadan Dr. Salah Rakp, ‘Devrimler Cebri rejimleri Ortadan Kaldırır mı?’ başlıklı bir panelde Şeyh Ahmet Yasin’i teyiden  İsrail’in yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğinde ortadan kalkacağına dair ehli vukufun yani bilirkişilerin ittifakını dile getirdiğini belirten Özcan, "Bediüzzaman da Yunus Estel gibi ‘inna ate’yna’nın sırrında’ Deccal devrinin ve devriminin yüz yılı aşmayacağını öngörmüş, müjdelemiştir. 100 yıllık dönemin sonuna doğru geliyoruz. Tarihin büyük parantezi kapanıyor veya İslam içindeki fetretin sonu geliyor. Talut döneminden Davut dönemine geçiyoruz. Calut’un (Golyat, dev savaşçı) veya Deccal’ın küresel sistemi sonuna geliyor. Tepetaklak olacağı günler sökün ediyor" şeklinde yazdı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum