Bediüzzaman'ın çelik kasada tutulan Cevşen'i

Bediüzzaman'ın çelik kasada tutulan Cevşen'i

Cevşenin fotoğrafını çektim, kilitli kasaya geri gitti

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Eskişehir yerel gazetelerinden 2 Eylül yazarı Cihan Yıldırım, Bediüzzaman Hazretlerinin hediye ettiği Cevşen'in "kasa"daki hikayesini anlattı.
 
Emirdağ'a yaptıkları ziyarette Muharrem Mazıbaş ile tanıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Muharrem Bey’e, Bediüzzaman’ın Emirdağ’da kaldığı yeri, yakınsa gidip gidemeyeceğimizi sordum. Bediüzzaman denince akla genelde Isparta, Barla geliyor ama Emirdağ’da yaşadığı pek bilinmiyor. Oysa Bediüzzaman uzun yıllar yaşıyor Emirdağ’da… Bu manada Emirdağ’ın büyük eksikliği var. İnanç turizmi kapsamında değerlendirilmesi gereken bir hazine ama şu ana kadar yeterince ilgilenen çıkmamış. Elbette sadece ‘turizm’ kapsamında değil pek çok yönü ele alınmalı. “Bediüzzaman ve Emirdağ hayatı” daha çok gündeme getirilmeli… Çünkü henüz Bediüzzaman’ı görenlerin anıları tazeyken gerekli çalışmalar yapılmalı. Pek çok gerçek hikâye vakit varken kayda geçirilmeli. Büyük ve güzel bir tevafuk oldu" dedi. 
 
BEDİÜZZAMAN’IN HASAN DEDE’YE HEDİYE ETTİĞİ CEVŞEN
 
Bediüzzaman Hazretlerinin, Muharrem Mazıbaş'ın imamlık yapan dedesi Hasan’a ‘kardeşim’ diye hitap ettiğini hatırlatan Yıldırım, o dönemlerden klam hediye Cevşen'in hikayersini şöyle aktardı:
 
"Biz sohbet ederken Muharrem ağbinin oğlu az sonra eski bir cevşen getirdi. Bediüzzaman, bu cevşeni Muharrem ağbinin dedesi Hasan’a hediye etmiş. Şüphesiz manevi değeri hayli yüksek kıymetli bir hazine… Cevşenin fotoğrafını çektim, kilitli kasaya geri gitti. 
 
"Muharrem ağbi, geniş bir zamanda Emirdağ’a gelirsem Bediüzzaman’ın yaşadığı yerleri ve hikâyeleri benimle paylaşacağını söyledi. Öte yandan Bediüzzaman’ın yaşadığı yerin şu anda giyim mağazası olduğunu öğrendim. Evi, orijinal olarak korunamamış ne yazık ki…
 
bediuzzaman_cevsen1.jpg
 
bediuzzaman_cevsen2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum