Bediüzzaman’ın çay kaşığına gösterdiği vefa

Bediüzzaman’ın çay kaşığına gösterdiği vefa

Bediüzzaman Hazretleri ile pek çok hatırası olan Emirdağlı Tenekeci Abdullah Gayretlioğlu’nu vefatının 5. yılında rahmetle anıyoruz. Abdullah Gayretlioğlu 29 Ağustos 2010 bugün tarihinde vefat etti.

Ömer Özcan’ın haberi
RİSALEHABER 

abdullah-garetlioglu-2.jpg

Bediüzzaman Hazretleri ile pek çok hatırası olan Emirdağlı Tenekeci Abdullah Gayretlioğlu’nu 24 Temmuz 2010 tarihinde kendi evinde ziyaret ettik. Bize -2010 itibarîyle- 105 yaşında olduğunu söyledi, yani 1905 tarihinde doğmuş. Abdullah ağabey kelimenin tam anlamıyla asırlık canlı bir tarih… 

Konuşurken takati kesildiğinden kendisini zorlayıp fazla konuşturmadık… Sadece Üstad Bediüzzaman Hazretleriyle ilgili sorular sorduk. Abdullah ağabeyi kamera ile kaydederken bize 1945 doğumlu en küçük kızı Münevver Hanım yardımcı oldu…

Tenekeci Abdullah ağabey, ziyaretimden tam 36 gün sonra 29 Ağustos 2010 tarihinde 105 yaşında iken cennete gitti inşallah… Rahmet dualarıyla anıyoruz.

Bediüzzaman’ın kaşığa gösterdiği vefa

1905 Emirdağ doğumlu Tenekeci Abdullah Gayretlioğlu anlatıyor:

Ben tenekeciyim ya, bir gün Bediüzzaman’ın çay kaşığı kırılmış, baktım Zübeyir geldi. “Üstad’ın selamı var bunu yapıver” dedi. Bakır, teneke, altın lehim tutar da alüminyum lehim tutmaz. Denedim lehim tutmuyor… Gittim o kaşık gibi yüz paraya bakkaldan bir çay kaşığı aldım. “Bunu götürün Üstad’a verin” dedim. Üstad bakmış “Bu benim kaşık değil, ben kendi kaşığımı istiyorum” demiş. Bu sefer Ceylan geldi “Üstad bunu istemiyor kendi kaşığını istiyor” dedi. Ben ocağı yaktım, tenekeden bir bilezik yaptım, kendi kaşığına sıkıca geçirdim. “Hah tamam bu kaşık bana yirmi beş senedir hizmet ediyor” demiş Üstad. Şimdiki zamanda adam bugün yiyor, yarın başkasıyla yiyor, hâlbuki israf haram…(Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-5)

bediuzzamanin-cay-kasigi.png

Abdullah Gayretlioğlu'nun tamir ettiği Bediüzzaman’ın kaşığı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum