Bediüzzaman'ın bu tespiti müthiş!

Bediüzzaman'ın bu tespiti müthiş!

Bahadıroğlu, dindarlar arası kavgayı yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yavuz Bahadıroğlu, yaşanan kavgalara karşı Bediüzzaman Hazretlerinin sözünü hatırlattı.
 
Dindarlar arasında da bazı görüş farklılıklarının olabileceğini ifade eden Bahadıroğlu, Yeni Akit'teki yazısında "Bazı konularda fikir ayrılıklarımız bulunabilir. İnsan olan yerde görüş farkı olması tabii karşılanmalı. Bunlar çeşitliliktir. Dengede götürülebilir, kavga yerine suhuletle tartışma esası çerçevesinde tutulabilirse, bazı ihtilâflar ufuk açıcı bile olabilir" dedi.
 
"Bediüzzaman Hazretlerinin meşhur tespitidir: 'Herkes benim mesleğim haktır ve doğrudur diyebilir, ama yalnız benim mesleğim hak ve doğrudur deme hakkına kimse sahip değildir." ifadesini kullanan Bahadıroğlu, yaşanan olaylara bu sözün manasının daha iyi anlaşılabileceğini söyledi.
 
Bahadıroğlu, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Yani herkes kendi görüşünü savunsun, kendi fikrini aktarsın, ama kimse kimseye dayatmasın. “İllâ benim gibi göreceksin, benim gibi düşüneceksin, benim gibi olacaksın” dayatmacılığına kimse kaçmasın. Zira zorlama kavga demektir. Karşılıklı öfke demektir, kin demektir.
 
“Öfkenin gözü kördür” derler. Görüş ayrılıkları yüzünden çıkan kavgalar sebebiyle, önemli ortak noktalarımızı göz ardı ettiğimizi hatırlarsak, bu sözün mânâsını daha derinden kavrayabiliriz.
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.