Bediüzzaman'ın 70 ciltlik Kur'an tefsiri yazmasını engelleyen sebepler

Bediüzzaman'ın 70 ciltlik Kur'an tefsiri yazmasını engelleyen sebepler

Bediüzzaman'ın Kur'an'ı baştan sona tefsir etmemesinin nedeni

RİSALE HABER

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Kur'an-ı Kerim'i baştan sona tefsir etmek istiyordu. Bu niyeti gerçekleşseydi tamamı 60-70 ciltlik bir tefsir olacaktı.

İlahiyatçı Kenan Demirtaş, Bediüzzaman'ın I. Dünya Harbi'nden önce böyle birşeye niyet ettiğini, İşaratü'l-İ'caz isimli bir tefsire başladığını, ancak o şartlarda Bakara sûresinin 33. ayetine kadar gelebildiğini ifade etti.

60-70 CİLT CİVARINDA BİR İŞARATÜ'L-İ'CAZ

Daha sonra telif ettiği eserlerde, Bediüzzaman'ın, eğer ikmal edebilse 60-70 cilt civarında bir İşaratü'l-İ'caz külliyatı düşündüğünün anlaşıldığını belirten Demirtaş, ancak kendisinin böylesi bir telifatı yapabilecek rahatlığa hayatının hiçbir döneminde kavuşamadığına dikkat çekti.

KONU BAZLI TEFSİR RİSALE-İ NUR ORTAYA ÇIKTI

Tv 111'deki programda savaş, esaret, hapis, sürgün vb. birçok sıkıntıyla geçen ömründe Bediüzzaman'ın böyle geniş bir tefsir yazabilmek için uygun şartları bulamamasının normal olduğunu vurgulayan Demirtaş, ancak döneminde ortaya çıkan sorular, fitneler ve kargaşalar eşliğinde müslümanların imanlarını kurtaracak 'konu bazlı tefsirler' telif etmekten de geri durmadığını, bunun da Risale-i Nur olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.