Bediüzzaman'ı temsil etmek kolay değil

Bediüzzaman'ı temsil etmek kolay değil

Demirtaş, "Bediüzzamanı ve İslamı temsil etmekle Müslüman olmak da kolay bir şey değil" dedi

Şener Toktaş/Yunus Okur'un haberi:

Partisinin seçim bürosunun açılışı için kente gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ulu Camii önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirdi.

"Bediüzzaman Said Nursi'nin ayakkabı kutusu ve çelik kasalarının olmadığını, sadece bir hırkasının bulunduğunu ifade eden Demirtaş, şimdi Bediüzzamanın yolundan yürüdüğünü söyleyenlerin lüks araçlarla cuma namazına gittiğini, bu kadar aç, yoksul ve perişan insan varken böyle Müslüman olunamayacağını söyledi.

Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada halk açlıktan ve işsizlikten inim inim inlerken, siz lüks havuzlu villalarınızdan seyrü sefa yaparak 'Bediüzzamanı temsil ediyoruz' diyemezsiniz. Bediüzzamanı ve İslamı temsil etmekle Müslüman olmak da kolay bir şey değil. Her şeyden önce samimiyet ve gerçek bir iman ister. Bunlar gerçekten Allah'tan korksalar ve varlığına inansalar hırsızlık yaparlar mı? Bilmezler mi Allah bunun hesabını soracak? Bunlar Allah'tan korkmuyor. Bitlis halkının elini vicdanına koyarak karar vermesi gerekiyor. Kürdistan, artık barışın, huzurun ve özgürlük rüzgarlarının estiği bir toprak olacak ve boynumuz bükük olmayacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum