Bediüzzaman'ı tanıyan 1000'den fazla kişiyle konuştum

Bediüzzaman'ı tanıyan 1000'den fazla kişiyle konuştum

Şahiner, konuyla ilgili bugüne kadar Bediüzzaman'ı tanıyan binden fazla insanla görüştüğünü söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Bediüzzaman Hazretlerinin hayatına dair bir çok eser yazan Necmettin Şahiner, konuyla ilgili bugüne kadar Bediüzzaman'ı tanıyan binden fazla insanla görüştüğünü söyledi.
 
Sabah'tan İsa Tatlıcan'a konuşan Şahiner, "Sayısını inanın bilmiyorum. Bunun yanında 500'den fazla devlet adamı, bürokrat, asker, sanatçı, siyasetçi, polis, gazeteci ve yazar ile Bediüzzaman'ı konuştum" dedi.
 
27 Mayıs darbesinden sonra Bediüzzaman'ın mezarının kırılmasıyla ilgili yaşananları anlatan Şahiner, kabirdeki taşların ve halının bile farklı yerlere gönderildiğini şöyle anlattı:
 
"Ankara'da 27 Mayıs darbesinin kudretli generalleri ve albaylarında 1960 yılının Temmuz ayında bir hareketlilik başladı. Niyetleri Bediüzzaman'ın kabrini yerinden çıkarıp bilinmeyen bir yere götürmekti. Yaptıkları hırsızlığa bir kılıf uydurmak için Abdulmecit Ünlükul'a zorla bir kağıt imzalatıyorlar.
 
"Bediüzzaman'ın kabrini yerinden çıkaran askerlere 20 gün izin vaat ediyorlar. Askerle ne yaptığını kimin mezarını kırdıklarını bile bilmiyorlar. Urfa'daki tarlaya bir askeri uçak iniyor. Tabutu götürüp yakıyorlar. Mermerleri askeri birliğe çiçek kenarlarına koyuyorlar. Kabirdeki halıları Ceber Kalesi'ne götürüyorlar. Cenazeyi uçağı koyup Abdulmecit Ünlükul'un eşliğinde Afyon'a götürüyorlar.
 
"Kabir meselesi ile ilgili Generallerle ve iki defa Alparslan Türkeş ile görüştüm. Korkuyor ve kaçıyordu. Kabir meselesi açılınca çok rahatsız oluyorlar.
 
"Hala yeni şahitler, yeni belgeler, yeni fotoğraflar buluyorum. Bu konuyu tamamladım diye düşünmüyorum. Hala araştırmaya devam ediyorum. 71 yaşındayım. Ne kadar ömrüm var bilmiyorum. Allah'a dua ediyorum. Bediüzzaman'ın 3 yıllık Rus esareti yıllarını da yazmak istiyorum.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.