Bediüzzaman'ı gören Son Şahitlerden Hacı Ali Eğin ve Hasan Fehmi Ataulusoy vefat etti

Bediüzzaman'ı gören Son Şahitlerden Hacı Ali Eğin ve Hasan Fehmi Ataulusoy vefat etti

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Risale Haber-Haber Merkezi

Hacı Ali Eğin

1932 Diyarbakır doğumlu. Risale-i Nurları ve Bediüzzaman Said Nursi'yi dayısı İsmail Yıldız aracılığı ile tanıdı.

aliegin.jpg1952'de Üstad Bediüzzaman'ı görmek için Mehmet Kayalar ağabeyden izin ister. Ancak bu izin 1956 yılında çıkar. Bediüzzaman, Mehmet Kayalar'dan den izin almadan gidenleri kabul etmediği için Diyarbakır'da müracaat kendisine yapılıyordu. Üstadı Isparta'da ziyaret eder. Gerek ziyaret esnasında gerekse sonraki yıllarda Üstadın tüm talebeleri ile görüşmüştür. Mustafa Sungur ve Tahiri Mutlu ağabeylerle Hacca gitti. Tahiri ağabeyle Hani ilçesinde bir hafta beraber kaldılar. Tahiri Mutlu, Zübeyir Gündüzalp, Bekir Berk, Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin ve Abdulkadir Badıllı ağabeylerle görüşmüştü. Bediüzzaman Hazretlerini anlartırken duygulanır ağlardı.

Hasan Fehmi Ataulusoy

95 yaşında vefat eden, bir dönem Kastamonu Ticaret Odası Başkanlığı ve pek çok vakıf ve derneğin kuruculuğunu ve başkanlığını yapmış olan Hasan Fehmi Ataulusoy, şehrin sevilen ve hürmet edilen simalarındandı.

hasanfehmiataulusoy1.jpgMerhum Ataulusoy, Kastamonu Lisesi talebesi iken, o yıllarda Kastamonu’da bulunan Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerini, aralarında merhum Abdullah Yeğin ağabeyin de bulunduğu onlarca lise talebesiyle ziyaret edip kendisinden dersler dinleyen, bu yüzden disiplin cezası alan bahtiyarlardandı.

Hatırlı kişilerin araya girmesi sayesinde okuldan atılmaktan kurtulduğunu, aldiğı disiplin cezasını iftihar belgesi olarak sakladığını ifade ederdi. Kastamonur'un haberine göre Bahsi geçtiğinde söylediği şu cümlesi Üstad Bediüzzaman’a duyduğu hürmet ve muhabbeti gösterirdi: "Hayatta bir şeyle iftihar ederim, o da Bediüzzaman’ın arkasında namaz kıldım, kamet getirdim.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.