Bediüzzaman'ı anma haftası başladı

Bediüzzaman'ı anma haftası başladı

Türkiye'nin bir çok bölgesinde program var

Risale Haber-Haber Merkezi

23 Mart 1960'ta vefat eden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok etkinlikler yad ediliyor.

TALEBELERİ ANLATACAK

Bediüzzaman Hazretleri'nin yaşayan talebeleri Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenecek programda konuşacak. “Talebelerinin Gözüyle Çağın Vicdanı: Bediüzzaman” konulu program, 21 Mart Cuma günü saat 14:00’te Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan konferans salonunda  tertiplenecek.

Açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yapacağı programda Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Abdulkadir Badıllı ve Mehmet Fırıncı ağabeyler katılacak.

"Bediüzzaman’ı Doğru Anlamak"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın Mart Kültür Sanat Etkinlikleri'nde ise "Bediüzzaman’ı Doğru Anlamak" konferansı düzenleniyor. Adapazarı Kültür Merkezi’nde bugün saat 19.00’da düzenlenecek programa konuşmacı olarak Yazar Metin Karabaşoğlu katılacak.

"Bediüzzaman Said Nursi ve Alem-i İslam'ın geleceği"

Pendik belediyesi ve Kübder'in düzenlediği "Bediüzzaman Said Nursi ve Alem-i İslam'ın geleceği" konulu konferansı Ahmet Akgündüz verecek. Program 17 Mart 2014 Pazartesi Saat 20'de Pendik yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Bediüzzaman, bir hafta boyunca Bursalılara anlatılacak

Bursa Yeni Asya Derneği Bediüzzaman etkinlikleri düzenleyecek. Dernek Başkanı Dr. Orhan Kaşlıoğlu, 15 ve 23 Mart tarihleri arasında çeşitli konferans, sergi panel ve Mevlid’i şerif ile Üstadı anacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.