Bediüzzaman'ı anlayan inşaallah ve biiznillah kurtulur

Bediüzzaman'ı anlayan inşaallah ve biiznillah kurtulur

Büyük fütuhata nail olan Bediüzzaman da imamdır

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, "Bediüzzaman'ı anlayan Risale-i Nur talebeleri inşaallah ve biiznillah kurtulur" dedi.

Ehl-i Sünnet imamlarından bir kısmını zikreden Eygi, "İmamlarımızın hepsinin itikadları sahihtir. Allahü Teala hazretlerini kemal sıfatlarla sıfatlı, noksan sıfatlardan münezzeh bilirler. Onlarda müseccimelik, müşebbihelik, Mutezîlilik, Haricîlik, Râfizîlik yoktur. Onlar Allaha cisim, cihet, zaman, mekan izafe etmez. Onların hepsi namazı dosdoğru kılmışlardır. Onların hepsi Resulullah Efendimize (Salat ve selam olsun onlara) biatlidir, irtibatlıdır ve tamamı Efendimizin Sünnetine uymuş, yolundan gitmiştir. Onlar birbirlerini tadlil etmez" dedi.

İsimler arasında Bediüzzaman'ı da sayan Eygi, "Yirminci asırda büyük zulümler, baskılar, işkenceler altında kendisine mahsus bir metodla İmana, Kur’ana, İslama hizmet eden ve sonunda büyük fütuhata nail olan Bediüzzaman da imamdır. Onu anlayan, onun nasihatlerini tutan, ittihada uhuvvete vifaka tesanüde riayet eden, sağlam kulpa (urvetü’l-vusta) sıkıca tutunan Risale-i Nur talebeleri inşaallah ve biiznillah kurtulur" şeklinde yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum