Bediüzzaman'ı anlamanın yolu Risale-i Nur'da

Bediüzzaman'ı anlamanın yolu Risale-i Nur'da

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 'Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Konferansı' düzenlendi

Zuhal Kaygusuz-Sultan Kuzu'nun haberi:

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 'Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Konferansı' düzenlendi. Barla Kitapevi tarafından organize edilen, konferansa Elbistan halkı büyük ilgi gösterdi.

Belediye Düğün Salonu'nu tıka basa dolduran vatandaşların birçoğu ayakta kalır iken, konferansı sunan konuşmacılar, Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve yaşam biçimini anlattılar.
Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin'in de katıldığı konferans, Barla Kitabevi Sahibi Abdulkadir Şahin'in konuşması ile başladı. Şahin, Elbistan'da 14. etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Said Nursi'nin hayatını anlatan ve yaşadığı olayları dile getiren İhsan Atasoy, şunları söyledi:

elbistan1.jpg“Geçtiğimiz asır, 20. yüzyıl insanlığın dibe vurduğu kayıp asırdır. 20. yüzyıla bir benzer, belki ondan daha karanlık bir asır 14 asır önce yaşanmıştır yeryüzünde. O karanlık ve cahiliye asrını bir güneş gibi aydınlatan alemlere rahmet Hz. Muhammed (SAV) gelmiş, tek başına insaniyeti kainatın başına geçirmiş ve dünyaya hakim etmiştir. Ondan sonra gelen asırlar elbette bir takım maddi manevi musibetler, helaketler ve felaketler taşır. Fakat geçirdiğimiz yüzyıl kelimenin tam anlamı ile felaket ve helaket asrıdır. Her asrın müceddidi o asrın musibetlerine, manevi problemlerine çare olarak Allah tarafından gönderilmiştir. O gönderilen müceddidlerin büyüklüğü, kaldırdıkları yük nispetindedir. Omuzladıkları asrın problemleri nispetindedir. Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin manevi şahsiyetini anlayabilmek için onun üstlendiği büyük yükün, davanın ve zuhur ettiği asrın felaketini bir parça bilmemiz lazım. Koca Osmanlının, bir büyük transatlantiğin okyanusta batması gibi tarihten çekildiği günler. İslam devletlerinin paramparça olduğu, düşman esareti altına girdiği karanlık günler. O karanlık günler, bir yeni doğuşun, bir yeni nurun doğduğu zaman. Üstadın yakın talebesi derki; Bediüzzaman'ın manevi şahsiyetini anlamak isteyen, rüyada bir hitabenin satırları arasında dikkatle bir yolculuk yapsın. Onun manevi rütbesini orada görebilir.”

Hayri Akın'ın takdimini yaptığı konferansta konuşan İlahiyatçı-yazar Seyfettin Bulut ise Bediüzzaman'ın çağın anlayışına uygun metodlar geliştirdiğini söyledi.

Konferansa rahatsızlığı nedeniyle geç katılan Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Risale-i Nur'dan bir bölüm okuyarak, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Konferansa, Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan, MHP İlçe Başkanı Ramazan Kaya, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.