Bediüzzaman’a hakarete cevap: Küçük kafaların kuyruk acısı

Bediüzzaman’a hakarete cevap: Küçük kafaların kuyruk acısı

Ahmet Yıldız'dan Fuat Bol'a okkalı tepki

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Bol'un Said Nursi ve Mehmet Akif Ersoy hakkındaki seviyesiz yazısı büyük bir tepkiyle karşılandı.
 
Hakaretleri köşesinde yayınlayan Bol'a twitter'daki hesabından isim vermeden cevap veren siyaset bilimci Ahmet Yıldız, "Bediüzzaman’ı Abdulhamid’in dikta yönetimini eleştirmesi üzerinden eleştiren küçük kafalar, kuyruk acısı taşıyan “güç” kaselisleridir. Dar-ül Hikmetten aldığı maaşın bile ihtiyacından fazlasını kamu hakkı olarak gören bir adamın damenine, İhlası kirletenler kir eriştiremez" dedi.
 
Yıldız'ın cevabı şöyle:
 
Farklı dini grupların Bediüzzaman eleştirisini düşmanca bir dil üzerinden yapmaları, elmas kılıcının onların da üzerinden geçmesiyle ilişkili.
 
Bediüzzaman’ı Abdülhamid’in dikta yönetimini eleştirmesi üzerinden eleştiren küçük kafalar, kuyruk acısı taşıyan “güç” kaselisleridir.
 
Abdülhamid otoriter bir modernleştiricidir; devletçi bir İslamcıdır. Kürdistan dağlarının “azad” ve "müstağni"çocuğunu bendeleştirememiştir.
 
Dar-ül Hikmetten aldığı maaşın bile ihtiyacından fazlasını kamu hakkı olarak gören bir adamın damenine, İhlası kirletenler kir eriştiremez.
 
Rıza Tevfik vb.lerinin A.hamid’e tarziye vermesi devletin bekası konusundaki politikaları ile ilgilidir; bu Onun  istibdadını haklılaştırmaz.
 
Güvenlik ihtiyacı demokrasiye önceleniyorsa, devletin bekası adına istibdad da hoş görülebilir; A.Hamid üzerinden bugünü tartışıyoruz.
 
A.Hamid coğrafi büzülmeyi durdurmuş ancak oluşum halindeki sosyo-politik talepleri yönetememiştir. “Beka” politikalarının maliyeti istibdattır.
 
Hakikat kaygısı iktidar kaygısinin önüne geçmedikçe, tarih anlatısının gayr-i resmi olarak nitelenmesi onu gerçeğe daha yakın kılmaz.
 
Abdülhamid mitiyle sosyalleşenler otoriter devletçi-milliyetçi anlatıyı yeniden üretir. Bu anlatıdan demokrasi çıkmaz, artık beka da çıkmaz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum