Bediüzzaman’a elma sandıkları ile Risale-i Nur taşıdım

Bediüzzaman’a elma sandıkları ile Risale-i Nur taşıdım

Dün vefat eden son şahitlerden İsmail Fakazlı en son röportajını Ömer Özcan’a vermişti

Ahmet Bilgi’nin haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Dün vefat eden Bediüzzaman Hazretleriyle görüşen son şahitlerden İsmail Fakazlı ağabey en son röportajını “Ağabeyler Anlatıyor” kitaplarının yazarı Ömer Özcan’a vermişti.
 
100 yaşında Hakkın rahmetine kavuşan İsmail Fakazlı’ya Risale-i Nur’u tanıtan ağabeyi İbrahim Fakazlı’nın ismi risalelerde "Küçük İbrahim" olarak geçmektedir. Ağabey İbrahim Fakazlı Denizli ve Afyon mahkemelerinde bulunmuş, Bediüzzaman Hazretleri ile beraber her iki hapishanede de yatmıştır.
 
İSMAİL FAKAZLI ANLATIYOR
 
Ağabeyim İbrahim Fakazlı ilk olarak Beşinci Şuâ’yı verdi bana. Beşinci Şuâ’yı sabaha kadar tam üç kere okudum. Ağabeyimi bir ata gibi sayar, sever, bir şey dediği zaman hiç itirazım olmazdı.
 
İnebolu-Isparta arasında nur postacılığı yapıyordum
 
Üstad’a ilk ziyaretimi Taşköprülü Sadık Bey ile beraber Emirdağ’da yaptım. Elma ticareti yaptığım için İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e sık gidip geliyordum. Bu sebeple Üstad Hazretlerine çok sayıda ziyaretim olmuştur.
 
İnebolulu Nazif Çelebi Ağabey “İsmail kardeş Üstad’a bir uğra da şu meseleyi soruver” derdi bazen. Nafiz abi bizi hiç durdurmazdı. Elma sandıklarının içine risaleleri koyuyor, kitapların etrafına da elmaları diziyorduk. O şekilde gizleyerek Üstad’ın tashihine götürüyordum bu risaleleri. Nazif Çelebi’nin teksir ettiği risaleleri, hanımın, kızımın ve ağabeyim İbrahim Fakazlı’nın kızlarının yazdığı kitapları böyle götürüyordum Üstad’a. Bir dahaki gidişimde onları alıyor, yenilerini bırakıyordum. İnebolu-Isparta arasında bir nevi nur postacılığı vazifesi yapıyorduk.  Kızlarımız, Nazif Çelebi Ağabeyin teksir ettiği risalelerin tasnifini de yapıyorlardı. Üstad, “Senin yolun uzak” deyip bir lira yol parası verirdi bana. Üstad ziyarete gelenlerin adını, anne ve babasının adını sorardı hep.
(Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-6)
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum