Bediüzzaman ve Risale-i Nurları duyurmaya vesile olsun

Bediüzzaman ve Risale-i Nurları duyurmaya vesile olsun

Eyüp Otman yazdı Mürşit Ağa Bağ seslendirdi

Risale Haber yazarlarından şair ve söz yazarı Eyüp Otman'ın yeni çalışması yayınlandı. Kendi kurduğu CNT Cantoy Müzik Yapım şirketinden sözleri kendisine ait olan altıncı albüm bir şiir CD'si. Adı “Aziz Üstadım Benim.”

Şiir CD'sini Hür Adam filminde Bediüzzaman Said Nursi'yi canlandıran ünlü oyuncu Mürşit Ağa Bağ seslendiriyor. Eyüp Otman, yeni çalışmasını anlattı:

“Aziz Üstadım Benim” albümümüzü çıkarttık hamdolsun

Hayırlı olsun 6. albümünüzü de piyasaya sundunuz

Teşekkür ederim Allah razı olsun. “Bismillah Her Hayrın Başıdır” albümümüzle başladık. “Benim Aziz Üstadım”ı ilâhi ve ezgi formatında yaptık. Sonra da bir hatıra olsun kabilinden kendi sesimden “Hüzün Yağmurları” adlı bir albüm çıkardık. Daha sonra da çocuklarımıza “Abone Ol Sen Bize” adlı güzel bir albüm yaptık. Geniş bir proje olarak düşündüğümüz ve tescilini de aldığımız üç ilimizi içine alan “Bursa’nın Bülbülleri”, “İstanbul’un Bülbülleri” ve “Urfa’nın Bülbülleri” çalışmaları var. O illerdeki ilâhi okuyan arkadaşlara müşterek bir albüm yapmak istiyoruz. İlkini de “Bursa’nın Bülbülleri” projesinde “Selâmı Yayalım” adlı albümümüzü çıkardık. Son olarak da Mürşit Ağa Bağ kardeşimizin seslendirdiği “Aziz Üstadım Benim” albümümüzü çıkarttık hamdolsun.

Bu altı albümün sözlerinin hepsi de size mi ait?

Evet, Hamdolsun bana ait.

Daha önce de Ali Oktay’ın okuduğu Aziz Üstadım şiirini siz yazmıştınız

Evet, 1997-98 yıllarında Ali Oktay kardeşimiz besteleyip okudu. Yine onun bestesi ile Mehmet Akça ve Taha da aynı eseri okudu. Bu albümlerimize almadık o şiirimizi o bir derece halka mal oldu.

Aziz Üstadım Benim eserimize klip çektik

Son çalışmanız “Aziz Üstadım Benim” albümü nasıl meydana geldi? Mürşit Ağa Bağ’ı nasıl ikna ettiniz?

Bir dostumla birlikte Bursa’ya ziyarete gelmişlerdi buluştuk. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ettik. Tophanede çay içerken, kendisine teklif ettim. “Hür Adam Bediüzzaman filminde oynadığınız başroldeki başarınız ve Bediüzzaman’a bu kadar benzemeniz sizi bize sevdirdi. Ben de arzu ettim ki Üstad Bediüzzaman’la ilgili yazdığım şiirlerimi de Bediüzzaman’ı canlandıran Mürşit Ağa Bağ okusun.” Mürşit Bey de, teklifimi hemen reddetmedi. Şiirlerimi aldı içlerinden 9 şiiri seçti. Bestelerini ve müziklerini Kemal Taşçeşme yaptı. Mürşit Ağa Bağ da o güzel sesiyle okudu ve dinleyicilerimizin beğenisine sunduk.

YouTube’dan izlediğimiz kadarıyla bu albüme klip de çektiniz

Evet, İstanbul’umuzun muhtelif yerlerinde albüme adını veren Aziz Üstadım Benim eserimize klip çektik, senaryosunu ve yönetmenliğini ve seslendirmesini de Mürşit Ağa Bağ yaptı.

Bediüzzaman’ı ve eserleri Risale-i Nurları dünyaya duyurmaya vesile olsun

Mürşit Ağa Bağ ile beraber olacağınız başka projeleriniz olacak mı?

Düşünüyoruz ve görüşüyoruz kendisi ile. Kısa film projelerimiz var. Bir iki senaryomuz var. Kültür Bakanlığı Destek Fonundan yardım alabilirsek projelerimiz daha çabuk yürürlüğe geçer inşallah.

Albümle ilgili bundan sonraki hedefiniz nedir?

Son çıkardığımız Aziz Üstadım albümünü yine şiir CD’si olarak Arapça ve İngilizce birisine okutmak istiyorum. Ta ki Bediüzzaman’ı ve eserleri Risale-i Nurları dünyaya duyurmaya vesile olsun.

Bundan sonra yeni bir albüm çalışması var mı?

Evet, Esma Ezgileri, mi olur, Esma İlâhileri mi olur daha kararlaştırmadık. Yaklaşık on esma şiirimi besteletip okutacağız inşallah. Bir de üç bölümden oluşan bir şiir kitabımız çıkacak İnşallah.

Albümlerimizi isteme tel: 05323367256 CNT CANTOY YAPIM

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum