Bediüzzaman sevgisi cami ve salonlara sığmadı

Bediüzzaman sevgisi cami ve salonlara sığmadı

Bursa'da Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 55. yıl dönümünde düzenlenen konferansa ve Ulu Camii'ndeki mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Emirsultan Vakfı, Bursa Kültür Vakfı ve İttihat Eğitim ve Kültür Derneği'nin Merinos AKKM’de düzenlediği ‘Bediüzzaman ve Dünya Barışı’ konulu panele İngiltere Durham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Colin Turner, Ürdün Üniversitesi’nden Prof. Dr. Me’mun Cerrar, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç. Dr. İshak Özgel ve TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’ndan Doç Dr. Ahmet Yıldız katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Emirsultan Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İshak Övet, Bediüzzaman’ın yazdığı Risaleleri dünya barışını sağlayacak küçük reçetelere benzetti. Risale-i Nurlar’ın okunduğu yerde kaba kuvvet ve savaşın olmayacağını belirten Övet, “Bediüzzaman Said Nursi, bizler muhabbet fedaileriyiz demiştir. Bugünlerde her zamankinden daha çok dünya barışına ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah gerçekleştirdiğimiz bu panel sayesinde barışa bir nebze de olsa katkımız olur" dedi.

Bursa Bediüzzaman Platformu tarafından Ulu Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Camiyi dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan yapılan dualara 'amin' dedi. Davete katılanlara gül kolonyası ve şeker ikram edildi. 

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum