Bediüzzaman Said Nursi'nin özel eşyalarına büyük ilgi

Bediüzzaman Said Nursi'nin özel eşyalarına büyük ilgi

Risale-i Nur eserlerinin müellifi Bediüzzaman Said Nursi'nin özel eşyaları sergisine halk büyük ilgi gösterdi

Ömer Çelebi’nin haberi
RİSALE HABER - 
Siverek İlim ve Kültür Derneği; Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Bediüzzaman Sergisi düzenledi. Bediüzzaman Hazretlerine ait bazı özel eşyalar, o döneme ait birçok gazetenin sergilendiği sergide Siverekliler büyük ilgi gösterdi.

Derneğin onursal başkanı Yakup Şahin ise Risale Haber’e yaptığı açıklamada “1876-1960 yıllarını kapsayıp, Bediüzzaman hazretlerinin hayatı ve Risale-i Nur'un telifine dair önemli belgeleri ve hatıraları gün ışığına çıkaracak olan sergimiz 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Siverek'imizi onurlandırdı. O döneme ait gazeteler, Bediüzzaman hazretlerine ait bazı özel eşyalar, Sultan Abdülhamit Han tarafından Bediüzzaman hazretlerine verilen 1918 yılına ait harp madalyası, Diyanet İşler Başkanlığı'nın ilk basmış olduğu İşareti İ'caz kitabı ve daha birçok eserler sergilendi” dedi.

Şahin, açıklamasının devamında “Bizlere yüzlerce, binlerce kitaplarla ilmin kapılarını açan insanları hayırla yâd etmek, onları konuşmak, onları anmak ve onlara hayır dualarında bulunmak bir Müslüman'ın en önemli vefa görevi olsa gerektir. Bugün bu sergide bir araya gelerek bunu ifa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: RisaleHaber.com

bediuzzaman-said-nursi-sergisi.jpgbediuzzaman-said-nursi-sergisi-001.jpgbediuzzaman-said-nursi-sergisi-002.jpgbediuzzaman-said-nursi-sergisi-003.jpgbediuzzaman-said-nursi-sergisi-005.jpgbediuzzaman-said-nursi-sergisi-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.