Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip okulunun ilginç kütüphanesi

Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip okulunun ilginç kütüphanesi

İlçenin en kalabalık ve dezavantajlı mahallesinde bir İlkokul ile aynı binada eğitim faaliyeti sürdürüyor. Geliştirilen pratik çözüm ilgi görüyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Hürriyet Mahallesinde eğitim–öğretim faaliyeti sürdüren Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri bir ilke imza atarak hareketli kütüphane ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. 

İlçenin en kalabalık ve dezavantajlı mahallesinde Yavuz Sultan Selim İlkokulu ile aynı binada eğitim faaliyeti sürdürün Bediüzzaman İmam Hatip Ortaokulu fiziki imkansızlıkları sorun olarak görmek yerine öğrencilerine kitap sevdirmek ve okuma bilinci kazandırmak için proje geliştirdi.

Tekerlekli bir kütüphane oluşturan okul yönetimi, okul kütüphanesini sınıflar içinde gezdirerek kitapları öğrencilerin ayağına kadar götürüyor. Hareketli kütüphane projesi hakkında görüştüğümüz Okul Müdürü Enver Naci Yolcu, öğrencilerin ilgisini çeken proje hakkında şöyle konuştu:

“Okulumuzun binasının olmamasını ve dezavantajlı ailelerin yaşadığı bir mahallede oluşumuzu bahane etmeden öğrencilerimizin faydasına neler yapabiliriz, kaygısı ile hareket ettik. Öğretmen arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelerek beyin fırtınası yapıyoruz. Farklı fikirleri değerlendirip öğrencilerimize yarar sağlayacak olanları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerine karşı hassas ve bir o kadar da fedakarca yaklaşıyor. Hepimizin ortak kaygısı öğrencilerimizi hayata daha iyi nasıl hazırlayabiliriz. Şüphesiz kitabın eğitim ve öğretim başta olmak üzere bir çok konuda öğrenciler üzerinde olumlu etkileri var. Biz de tek bir koridorda eğitim veriyor oluşumuzu fırsata çevirmek istedik. Sürekli sınıfları gezen öğrencilere daha sevimli olarak görünecek bir hareketli bir kütüphane projesi oluşturduk. Hayata geçirdiğimiz hareketli kütüphane projesi öğrencilerin ilgisi çok çekti. Sınıflara gelen kütüphaneden öğrenciler kitap seçiyor. Eve götürüp okuyor. Bitirince de sınıfları gezen hareketli kütüphaneye kitabı bırakıp yenisini alıyor. Öğrencilerin okumaya çok ihtiyacı var. Kitap okuma noktasında bir farkındalık yaratmak ve öğrencilerimize heyecan katmak istedik. Hareketli kütüphaneye ve kitaba ilgileri bizleri mutlu etti. Öğrenci velilerinden olumlu dönütler alıyoruz” dedi.

Kaynak: Viranşehir'in Sesi

saidnursi_imamhatip_kutuphane.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum