Bediüzzaman Said Nursi Camii'nin temeli atıldı

Bediüzzaman Said Nursi Camii'nin temeli atıldı

700 kişilik çok amaçlı Bediüzzaman Said Nursi Camii için temel atma töreni düzenledi

Muhammed Mina'nın haberi:
 
Bitlis’in Tatvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde 700 kişilik çok amaçlı Bediüzzaman Said Nursi Camii için temel atma töreni düzenledi. Temeli atılan cami binası içerisinde çok amaçlı salon, Kuran kursu, cenaze yıkama yeri, taziye evi ve bay bayan abdest alma yerleri bulunuyor. Caminin yapımını hayırseverler üstlendi.
 
Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, camilerin hayatımızdaki yerinin önemine vurgu yaptı.
 
Camilerin ilk eğitim yeri olduğuna dikkat çeken Erkan, “Bu mahallemizde böyle bir camiye ihtiyaç vardı. İnşallah bu hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bu ihtiyaç ortadan kalkmış olacaktır. Ancak caminin yapılmasının yanında yapıldıktan sonra caminin içerisinde sürekli olarak ibadet yapılması ve eğitim verilmesi de son derece önem arz ediyor. İnşallah bu gün dualarla temelini attığımız bu camimiz en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılacaktır” diye konuştu.
 
Temeli atılan caminin alt kat inşaatının bu yıl bitirilmesi geri kalan işlerinin ise 2015 yılında tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum