Bediüzzaman: Risale-i Nur, Diyanet'in malıdır

Bediüzzaman: Risale-i Nur, Diyanet'in malıdır

Bediüzzaman'ın talebelerinden Fırıncı ağabey, 'Üstad her seferinde 'Risale-i Nur Diyanet'in kendi malıdır' derdi" dedi

Halil Akkoç'un haberi:

Bediüzzaman Said Nursi'nin geçtiğimiz aylarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılan ve Başbakan Erdoğan tarafından da imzalanan Kur'an-ı Kerim tefsiri 'İşaratü'l İ'caz' adlı eseri Rüstempaşa Medresesi Bediüzzaman Müzesi'nde sergileniyor. İşaratü'l İ'caz'ın sergilenmeye başladığı Ocak ayından beri, yaklaşık 5 bin civarında kişi müzeyi ziyaret etti. Müze müdürlüğünden alınan bilgiye göre tefsiri görmek için, Irak, Amerika, Endonezya, Malezya, İngiltere, Mısır, Hindistan'tan da gruplar halinde ziyaretçiler geliyor.

KİŞİSEL EŞYALARI DA SERGİLENİYOR

Haftanın her günü saat 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Bediüzzaman Müzesi'nde, İşaratü'l İ'caz'ın yanı sıra, vatan savunmasında gösterdiği kahramanlıklar sebebiyle Said Nursi'ye Padişah Vahdettin'in verdiği harp madalyası, talebelerinin kaleme aldığı el yazması risaleler, matara, testi gibi kişisel eşyaları da yer alıyor.

KAFKAS CEPHESİNDE YAZILDI

Bediüzzaman Said Nursi'nin 1. Dünya Savaşı'nın Kafkas Cephesi'nde gönüllü komutanlık yaparken talebesi Molla Habib'e yazdırdığı İşaratü'l İ'caz, 1918 yılında Arapça olarak İstanbul'da bastırıldı. Eser 1955 yılında Abdülmecid Ünlükul tarafından Türkçe'ye çevrildi. Bediüzzaman'ın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılması vasiyeti ise 100 yıl sonra Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz Ocak ayında yerine getirildi.

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, 'Üstad her seferinde 'Risale-i Nur Diyanet'in kendi malıdır' derdi. Bu çalışma inşallah Risale-i Nur'un tamamının basılmasına vesile olur' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum