Bediüzzaman, resmi belgelere imza atmadı parmak bastı

Bediüzzaman, resmi belgelere imza atmadı parmak bastı

Cömert, Bediüzzaman’ın takva çizgisinden bir an bile inhiraf etmediğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Star gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert, Bediüzzaman’ın takva çizgisinden bir an bile inhiraf etmediğini söyledi.

Büyük İslam alimlerinin hayatlarından örnekler veren Cömert, söz konusu alimlerin "hiç kimseye ‘haksızlık yapma lisansı’, ‘zulmetme lisansı’ vermediklerini" belirtti.

Cömert'in yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Yakın tarihimizde, milletin yetiştirdiği en büyük alimlerden, mazlum ve mağfur, İskilipli Atıf Hoca’nın yürüdüğü, yürürken şehid edildiği yol. Bir akşam, İstanbul Aksaray’daki evinden alınıp götürülen, Anadolu’da mahkeme mahkeme dolaştırıldıktan sonra, İstiklal Mahkemesi katilleri tarafından idam edilen o mazlumun yolu...

Şeyh Esat Efendi’nin yolu. İki jandarmanın arasındaki fotoğrafı muhteşemdir. Sanki iki jandarma, bir insanı değil, Kur’an-ı Kerim’i götürüyor. Zindanda öldü Şeyh Esad Erdebili. Zehirlendiği söylenir. (Bugünlerde girişilen saldırırın bir ucu onun takipçilerine isabet etti. Allah, onlara yapılan hileleri tersine çevirsin.)

Bediüzzaman’ın yolu. Takva çizgisinden bir an bile inhiraf etmemiş. Başındaki sarığına kimseyi dokundurtmamış, yaşadığı dönemdeki herkesten alim olduğu halde, resmi belgelere imza atmamış, parmak basmış. İşte, O ‘mücahid’in yolu.

Süleyman Hilmi Tunahan, o isimler arasında, bir büyük, bir muhteşem semboldür. Bediüzzaman, nasıl iman telaşına düştüyse, Süleyman Efendi de, bir Kur’an telaşına düşmüştür. İşte, O’nun yolu...

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.