Bediüzzaman neden bu kadar seviliyor?

Bediüzzaman neden bu kadar seviliyor?

Nur Vakfı'nın Van'da organize ettiği, "100 yıl sonra yeniden Bediüzzaman ve Açılım" panelinde konuşan Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Cumhuriyet rejiminin yeni bir toplum oluşturma projesi olduğunu ve bu rejimin 10 yılda 15 milyon genci asimile ettiğini söyledi

Nur Vakfı"nın VATSO konferans salonunda organize ettiği "100 yıl sonra yeniden Bediüzzaman ve Açılım" paneli, dün akşam saat 19.30"da başladı. Panele konuşmacı olarak; Av. Safa Mürsel, Sadık Yalsızuçarlar, Doç Dr. Ahmet Yıldız ve Av. Abdülbasit Bildirici katıldı. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği panele; AK Parti Van İl Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü ile Üniversite hoca ve öğrencileri katıldı.

van_panel_haberici1.jpg

Kuran tilavetiyle başlayan program, Safa Mürsel'in konuşmasıyla devam etti. Mürsel, Said Nursi"nin dava adamı olma özelliğini Van'da kazandığını belirterek, "Bediüzzaman'ın günümüzde bu kadar sevilmesinin nedeni İslam'ı güncel tutmasından kaynaklanıyor. Bediüzzaman Osmanlı'yı çağdaşlaştırmak, Cumhuriyet insanını da İslamlaştırmak isteyen biriydi. O insanların İslam'dan uzaklaşmasını istemiyordu. İslam'ı, dini toplumdan uzaklaştırmak isteyenler her zaman karşısında onu buluyorlardı" dedi.

van_panel_haberici3.jpg

"Cumhuriyet Yeni Bir Toplum Kurma Projesidir"

Safa Mürsel'den sonra söz alan Doç. Dr. Ahmet Yıldız ise, Cumhuriyet rejiminin yeni bir toplum oluşturma projesi olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet 10 yılda 15 milyon genci asimile etti. Cumhuriyet devrinde yapılan şey, Türkleştirme yoluyla Batılılaştırmadır. Türklük Batılılaşmayı meşrulaştırmak için kullanıldı. Günümüzde ise Türklük ve kimlik bilinci başa baş gidiyor. Cumhuriyet homojen bir toplum oluşturmak için Asimilasyon politikasını benimsedi. Fakat cumhuriyet bu politikasıyla toplumsal barışı sağlayamadığını anladı. Şimdi yaşanan sorunların hepsi geçmişte yapılan bu politikaların ürünüdür" şeklinde konuştu.
Medya 73

van_panel_haberici2.jpg