Bediüzzaman, Mevlana Halid'in cübbesini niye aldı?

Bediüzzaman, Mevlana Halid'in cübbesini niye aldı?

Hem Halid-i Bağdadi hem de Bediüzzaman prensipte hediye kabul etmemektedirler

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yazar Mustafa Özcan, "hediye kabul etmeyen Halid-i Bağdadi’nin cübbesinin hediye kabul etmeyen Bediüzzaman’a intikal ettiğini" söyledi.
 
Akit'teki yazısında Şam'da 100 yıl önce İttihatçıların bıraktığı bir bayrağın tekrar nasıl Türkiye'ye geldiğini anlatan Özcan, Mevlana Halid-i Bağdadi cübbesinin Bediüzzaman'a nasıl geldiğini de açıkladı:
 
"Yazar Ahmet Kubat’ın Mevlana Halid-i Bağdadi adlı eserini okuyorum. Orada on ikinci yüzyılın müceddidi Halid-i Bağdadi’nin cübbesinin nasıl Bediüzzaman’a intikal ettiği konu ediliyor. 
 
İlginçtir, Ömer Bin Abdulaziz’in kademi üzerine hem Halid-i Bağdadi hem de Bediüzzaman prensipte hediye kabul etmemektedirler. Onun izini takip etmektedirler. 
 
Halid-i Bağdadi’nin halifelerinden Küçük Aşık’ın torunu Asiye Mülazimoğlu kaderin bir cilvesi ve remziyle Halid-i Bağdadi’nin dedesine hediye etmiş olduğu cübbeyi hediye kabul etmediği için utana sıkıla Bediüzzaman’a takdim ediyor. Elbette bu tuhfe-i rabbani. Maddi değil manevi bir hediye. Reddi kabil değil. Böylece hediye kabul etmeyen Halid-i Bağdadi’nin cübbesi hediye kabul etmeyen Bediüzzaman’a bu şekilde intikal etmiş oluyor.
 
mevlana_halid_cubbe1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.