Bediüzzaman Medresetüzzehra’nın Van’da kurulmasını istedi

Bediüzzaman Medresetüzzehra’nın Van’da kurulmasını istedi

Üstadımız 55 Yıllık gaye-i hayalim dediği Medresetüzzehra'nın zahiren de vücuda getirileceğini eserlerinde söylüyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Med Zehra Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Muhammed Sıddık Şeyhanzade 55. vefat yıl dönümünde Bediüzzaman'ın 55 yıllık gaye-i hayali Medresetüzzehra'ya vurgu yaptı. 

Medresetüzzehra'nın hükümet tarafından bir takım teşebbüslerle vücuda getirilmek istendiğini hatırlatan Şeyhanzade, Medresetüzzehra için yapılacak bütün müsbet teşebbüslere duacı olduklarını ancak bu projenin Şanlıurfa'ya kaydırılmasının stratejik bir hata olduğunu dile getirdi. 

Şeyhanzade’nin açıklaması şöyle:
"Üstadımız 55 Yıllık gaye-i hayalim dediği Medresetüzzehra'nın zahiren de vücuda getirileceğini eserlerinde söylüyor. Bu hususta 20’den fazla yerde Üstadımız Van Merkez olacak, Diyarbakır ve Bitlis’te de şubelerinin olacağını dile getiriyor. Sadece Risale-i Nur külliyatında bir yerde dua kabilinden Medresetüzzehra'nın küçük bir numunesinin Şanlıurfa’da da olabileceğini söylüyor. 

“Van'ın Üstadımız tarafından merkez olarak tasarruf edilişi Medresetüzzehra konusunda biraz bilgisi olanlarında malumu olan bir husustur. Bu hususta Üstadımızın ısrarla üzerinde durduğu başka bir vilayetin ismi geçmemektedir. Üstadımızın gaye-i hayali bizim gaye-i hayatımızdır. Vakfımızın ismi de bu gayenin vücuda gelmesine olan inancımızın neticesidir. Birinci Cihan Harbinden hemen önce Sultan Reşad'dan alınan 19.000 altın ile Medresetüzzehra'nın Üstadımızın temellerini attığı yerde Van Edremit’te tesis edilmesi Üstadımızın arzu ve maksadı olduğu gibi kuşkusuz bizim de arzu ve maksadımızdır. Hükümetin bu konudaki teşebbüslerini tekrar değerlendirip, Üstadımızın Van hususundaki ısrarını nazar-ı dikkate almalarını temenni ediyoruz." 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum