Bediüzzaman külliyesini yakanları lanetliyoruz

Bediüzzaman külliyesini yakanları lanetliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül gözyaşlarını tutamadı

Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, göstericiler tarafından yakılan Kur’an kursunu ziyareti esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.
 
İl Yerel Yönetimler Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Gül, yaşanan olaylarda zarar gören esnafları ziyaret etti.
 
Gül, AK Parti il teşkilatını ziyaretinin ardından gösteriler sırasında yakılan Değerler Kuran Kursu ve inşaatı devam eden Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'ne geçti.
 
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile Kur'an kursunu gezen  Gül, burada gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 
 
Gül, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda Van Müftüsü Nimetullah Arvas'tan bilgi aldı. Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi inşaatını da gezen Gül, burada meydana gelen zarar hakkında bilgilendirildi. 
 
ÇÖZÜM SÜRECİ KARARLILIKLA YÜRÜTÜLECEK
 
Gül, şunları söyledi:
 
"Ülkemiz, milletimiz başta olmak üzere bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Çözüm süreci, bir devlet projesi olarak AK Parti'nin baştan beri kararlılıkla yürüttüğü yerli bir projedir. Çözüm sürecinden kim rahatsız oluyorsa, bunların Kürt'ün, Türk'ün rahatlığını istemediğini görürsünüz."
 
BEDİÜZZAMAN'IN MİRASINA, KÜRTLERE, İNSANLIĞA HAKARETTİR
 
"Kendisi de Kürt, 'Said-i Kürdi' olarak risaleleri yazan bir bilim adamı. Zamanın müceddidi ve çağımıza hala ışık tutan bir alim. Bediüzzaman'ın isminin olduğu bir yerin ve karşısındaki Kur'an kursunun böyle hunharca, hiçbir kitapta, dinde, ideolojide olmayan bir şekilde yakılması, molotofkokteyli atılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi. Telin ediyor, lanetliyoruz. Bu Bediüzzaman Said Nursi'nin mirasına, Kürtlere, bu bölgenin bütün şahsiyetlerine, insanlığa hakarettir. CHP'nin tek parti zamanında Kur'an kurslarını ahıra çevirdiğini biliyoruz. Maalesef Kürtlerin CHP'si olmaya yönelik böyle bir arzu içine girdiği görülen HDP'nin sokak çağrıları üzerine, Kur'an kurslarının molotoflarla yakılması, başta Kürt halkımız olmak üzere hiçbir vatandaşımızın kabul edebileceği bir şey değil. Şiddetle lanetliyoruz. Bu olaya karışanların hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın."
 
"İnşallah başta bölge halkı olmak üzere bütün milletimiz bunu yapanlara gereken siyasi ve toplumsal tepkiyi ortaya koyacaktır" diyen Gül, incelemelerinin ardından Şerefiye Mahallesi'nde bulunan ve olaylar sırasında 3 aracı yakılan Kızılay Kan Merkezi'ne giderek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
Bölge halkının Kur'an'a ve Peygamberine bağlı olduğunu ancak son dönemlerde Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi ve bazı Kur'an kurslarının yakıldığına tanıklık ettiklerini ifade eden Gül, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da yangınlara gerekli müdahaleleri yapmayarak görevini ihmal ettiğini kaydetti.
 
"Bir insanın evi yanarken 'bu ev bendendir bu benden değildir. Benden olmayanın evini söndürmeyeyim' anlayışı hangi kitapta vardır" diyen Gül, bölge belediye başkanlarının katılımıyla Ankara'da bir toplantı yaptıklarını, maddi ve manevi olarak vatandaşların ve esnafların yanında olacaklarını söyledi.
 
Haberler
 
bediuzzaman_kulliye.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum