Abdurrahman İRAZ

Abdurrahman İRAZ

Bediüzzaman Kastamonu'da

Günler öncesinden “Abdullah Yeğin” imzasıyla deveti yapılan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile Mehmet Feyzi Efendi Mevlid-i Şerifi dün (pazar) Kastamonu'da okundu. Ilk defa düzenlenmesine rağmen kalabalık bir cemaat tarafından takib edilen mevlide Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinin yanısıra çevre illerden de nur talebeleri katıldı.

Günler öncesinden Risale Haber'de Abdullah Yeğin ağabeyin imzasıyla deveti yapılan ve Kastamonu Nasrullah camiinde okunan mevlidi şerife katılım yüksek oldu. Bediüzzaman'ın yaşayan talebelerinden Said Özdemir, Abdulkadir Badıllı, son şahitlerden Ağrılı Nusret hoca, Vanlı Selahaddin Akyıl, Veli Işıkkalyoncu'nun yanısıra Ankara'dan Fevzi Allahverdi, Kayseri'den Abdurrahman Araz, Muş'tan Ömer Erdem ve çevre illerden ehli hizmet ağabey ve kardeşler mevlitteydi.

(Mevlidden fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Önce Nasrullah camii imamları ve Hamdi hocalar tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Sonra mevlide başlandı. Takdimciliğini Mesut Nurver’in yaptığı ve ilk olmasına rağmen oldukça profesyonelce hazırlandığı dikkatlerden kaçmayan program önce Abdullah Yeğin ağabey sonra Said Özdemir ve Abdulkadir Badıllı ağabeylerin yaptıkları Risale dersini sırası ile Ömer Erdem ve İsmail Demirci'nin dersleri takib etti.

Ezanı Muhammedi ile birlikte namaza geçen cemaat tesbihattan sonra Tokat görme engelliler okulundan gelen Seyit ve Yasin kardeşlerimizin Risale-i Nurdan yaptıkları ders cemaatin ilgisini çekti. Son olarak Abdullah Yeğin ağabeyin Bediüzzaman'la ilk karşılaştığında Bediüzzaman Hazretlerinin ona yaptığı dersi okuması cemaati duygulandıran bir kapanış oldu. Camiden çıkan cemaat Bediüzzaman hazretlerinin evini ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum