Bediüzzaman imansızlığın dünya hayatını zehirlediğini söyledi

Bediüzzaman imansızlığın dünya hayatını zehirlediğini söyledi

Batman’ın Sason ilçesinde vefatının 54. Yılında Bediüzzaman’ı anma programı gerçekleştirildi

Risale Haber-Haber Merkezi

Batman’ın Sason ilçesinde Sason-Der (Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) nin organize ettiği vefatının 54. Yılında Bediüzzaman’ı anma programı Sason’da gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak Dost TV Programcıları Ali Çetinkaya ve Seyfettin Bulut’un katıldığı programı Sason Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Muzaffer Arslan, Belediye Başkan Adayları Saadet Partisi Adayı Cuma Uçar, BDP Adayı Kutbettin Yıldırım ve BBP Partisi adayı Cengiz Bahar da dinlediler.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Metin Özmen, Bediüzzaman’ın Sason’dan bahseden makalesini okudu.

Bediüzzaman Said Nursi’nin 1908 yılında yayınlanan Şark ve Kürdistan Gazetesinde yazdığı bir makalede doğunun belli bölgelerine üç tane medrese kurulmasını istediğini ve bu makalesini zamanın hükümetine de dilekçeyle sunduğunu belirten Özmen, “Bediüzzaman Van, Beytüşşebap ve Sason bölgelerinde 3 tane medrese kurulmasını istiyor. Bu medreselerde fen ilimleri ve din ilimlerinin beraber okutulmasını, maişetlerinin hükümetçe temin edilmesini ve bu medreselerde en az 50’şer talebe bulunmasını istiyor” dedi.

Bediüzzaman’ın 100 yıl önce Ülkemizin birçok sorununa çözüm sunduğunu ama dinlenmediği için bugün ülkenin birçok sorunla karşı karşıya kaldığını ifade eden Özmen, bölgenin en büyük sorunlarından olan Anadilde eğitim konusunda Bediüzzaman’ın 1900’lü yıllarda yazdığı Münazarat kitabında Van ilinde kurulacak olan Medresetüzzahra’da Arapça, Kürtçe ve Türkçe eğitim verilmesi gerektiğini yazdığını ve zamanın hükümetlerine aktardığını ifade etti.

Programda söz alan Ali Çetinkaya, “Zamanımızdaki Tehlikelere Karşı Bediüzzaman’dan Çözümler” konulu bir konuşma yaptı. Çetinkaya, “Bu dünyada her insanın hususan en büyük davası imanlı olarak ahrete gitmektir. Allah’ı bulan neyi kaybeder Allah’ı bulmayan neyi kazanır. Allahı bulmayan hiç bir şeyi bulamaz ve bulduğu her şeyi başına bela olur. Bediüzzaman İmansızlığın ahireti mahvettiğini, dünya hayatını zehirlediğini söylemiş. Böylece dünyada rahat etmeye çok düşkün olan nefsimizi de en etkili bir şekilde Kur’an-ı Kerimden çıkardığı hakikatlerle ikna etmiş. ‘Ey nefsim dünyada rahat istiyorsan, dünyada da hakiki rahat, hakiki lezzet hakiki emniyet iman dairesindedir” dedi.

Seyfettin Bulut ise, Bediüzzaman’ın hayatı ve mefkuresini anlattı. Bediüzzaman’ın hayatından çeşitli kesitler sunan Bulut, şöyle dedi: “Üstad Bediüzzaman ‘Milliyetimiz bir vücuttur. Ruhu İslamiyet ,aklı iman ve Kur'andır. Biz bir vücudun azaları gibiyiz” dedi. Böyle dersler verdi bize... Ve onun bu dersini dinleyen iman Şairi Mehmet Akif Ersoy Şöyle diyor; Ezelde kaynaşan ervaha ayrılık var mı? Cihan yıkılsa bu vahdet yerinden oynar mı? Olunca minberimiz, Arş'ımız, Huda'mız bir: Benim de beklediğim nûr onun da gayesidir, O nuru gönder. İlâhî, asırlar oldu, yeter! Bunaldı milletin afakı, bir sabah ister.” Herkes o nur için dua ediyordu. Yeniden İçimizi aydınlatacak karanlıkları aydınlatacak bir nur bekliyordu. İşte Üstad Bediüzzamanın o Risale-i Nurları bütün dünya için bu manayı ifade ediyor.”

Programın sonunda Dernek Başkanı Metin Özmen, konuşmacılara birer plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum