Bediüzzaman ile görüşen Son Şahitlerden Ahmet Atak vefat etti

Bediüzzaman ile görüşen Son Şahitlerden Ahmet Atak vefat etti

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile görüşen Son Şahitlerden Ahmet Atak (Ahmet Remzi Hatip) vefat etti.

Dün gece saat 02:00 sıralarında Hakkın Rahmetine kavuşan Ahmet Atak ağabeyin cenazesi bugün Ankara’da Mahmut Sami Külliyesi’nde ikindi namazını müteakip defnedilecek.

“Ağabeyler Anlatıyor” kitaplarının yazarı Ömer Özcan, Ahmet Atak ağabeyle yaptığı görüşme notlarını Risale Haber okuyucuları için paylaştı.

TARİHÇE-İ HAYAT’TA AHMET ATAK

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Tarihçe-i Hayat kitabının “Tahliller” kısmında,  “Ahmet Atak” imzasıyla yayınlanmış bir mektup vardır. “Ey Mübarek, Müşfik ve Muazzez Üstadımız Hazretleri” hitabıyla başlayan bu mektup, “Üniversite Nur Talebeleri Namına Siyasal Bilgiler Fakültesinden Ahmet Atak” imzasıyla bitmektedir. Bir sonraki mektupta geçen “Ahmet” imzasının da Ahmet Atak’a ait olduğunu kendisinden öğrendik.

Emirdağ Lâhikasında da, Hz. Üstad’ın, Ankara’da bulunan Osman Nuri Tol’a yazdığı mektupta “benim vekilim ve senin talebelerin” diye isimlerini saydığı “Sungur, Ceylan, Tillolu Said, Sâlih, Abdullah, Ahmed, Ziya” listesinde de Ahmet Atak’ın adı geçmektedir.

Nüfustaki adı “Ahmet Remzi Hatip” olan ağabeyimiz daha lise talebesi iken, Konya’da Sabri Halıcı ve Zübeyir Gündüzalp ağabeylerimizin ders ve terbiye atmosferi altında yetişmiş. Risale-i Nur’u ve Bediüzzaman’ı bu ağabeylerden tanıyan Ahmet Atak’ın, Hz. Üstad’la da çok yakın münasebetleri olmuş.

Ahmet Atak, 1948 Afyon Mahkemesine Zübeyir Ağabeyle beraber gitmiş ve Haziran ayında yapılan ilk duruşmayı dışarıdan seyretmiş.

1952 İstanbul Gençlik Rehberi Mahkemesi sırasında, Akşehir Palas otelinde, Hz. Üstad’a yakın hizmetlerde de bulunmuş olan ağabeyimiz, Hz. Üstad’ı, İsmail Doyuk’la beraber bir taksiyle adliyeye götürüp, kollarının arasında adliye binasına çıkarmışlar.

AHMET REMZİ HATİP ANLATIYOR

1930 Aydın Bozdoğan doğumluyum. Babam Kerküklüdür. 1. Cihan Harbinde Şark cephesinde subay olarak görev yapmış olan babam, Kayseri Müftüsü, 1. Millet Meclisi üyesi Ahmed Remzi Efendinin kızı ile yani annemle evlenmiş. Dolayısıyla benim bir tarafım Kerkük’e diğer tarafım Kayseri’ye bakar. Aslında her ikisi de Konya menşeli, Mevlevî silsilesinden geliyorlar. Onun için Konyalılığımız da var bizim. Benim doğum yerim ise babam asker olduğu için görevi icabı bulunduğu Aydın Bozdoğan’dır. Elhasıl ben aslen Osmanlıyım, Osmanlı memleketindenim…

BEDİÜZZAMAN’I İLK ZİYARETİM

1947 yazında, Emirdağ’ına gidip Üstad’ı ilk ziyaretim nasip oldu bana. Daha Konya’da lise talebesiyim.

Yalnız gittim Emirdağ’a. Önce Çalışkan’ları buldum, Üstad’ın evine çıkardılar beni. İlk defa orada görüştük Bediüzzaman’la. Öyle bir huzur ki… O’nun manevi azametini ve büyüklüğünü görüyorsunuz, hissediyorsunuz yanında… Orada bir haşyet, bir vakar var… Başkalarının yanında duymayacağınız rahatlığı ve huzuru duyuyorsunuz huzurda…

Görüşmemizde Üstad’ın bize tavsiyesi, Risalelerde ne varsa o olmuştur. “Bu Risaleleri okuyan benim talebemdir, siz de benim talebemsiniz, hizmet için gayret ediniz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.