Bediüzzaman herkesin diyeceğini demesini savundu

Bediüzzaman herkesin diyeceğini demesini savundu

Aksoy, Bediüzzaman'ın kendi diyeceklerini diyebilmek için, herkesin diyeceğini demesini savunduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Milat Gazetesi yazarı Faruk Aksoy, Bediüzzaman'ın kendi diyeceklerini diyebilmek için, herkesin diyeceğini demesini savunduğunu söyledi.
 
Kemalizm’in varmak istediği yerin laik, seküler, Batılı bir devlet yapısı olduğunu belirten Aksoy, "Bugün, Ak Parti’ye küskün olan bazı “liberal demokratlar”, Kemalizm’in hedeflediği, bu devlet modeline değil, o’ devlet modeline giderken uygulanan yöntemlere itiraz ettiler. Türkiye tarihinde, “liberal demokratları” ve” İslamcıları” aynı safta buluşturan şey de, Kemalistlerin ‘Batılı demokrasi’ uğruna uyguladıkları aşırı sertliklerdi" dedi.
 
Bediüzzaman Hazretlerinin hayatından örnek veren Aksoy, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"En ağır işkencelerin uygulandığı bir dönemde ömrünü İslam’a adayan, Bediüzzaman bile, kendi diyeceklerini diyebilmek için, herkesin diyeceğini demesini savunmuştu.
 
"Benim diyeceğim de şudur; Ak Parti, ülkeyi kimin yönetmesi gerektiğini on iki yıldır gösterdi. Şimdi de, ülkeyi kimin ‘yönetmemesi’ gerektiğini tartışacağı adamları doğru olarak seçmesi gereken bir devreye girdi.
 
"Umarım, Said Nursi’nin de dediği gibi, imanın erkanına ilişen ejderhayı, yeni dönemin tartışmacısı olarak kabul edip, İslam’ı, “Türklük” uğruna, kullanmazlar.
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.