Bediüzzaman haftası dualarla tamamlandı

Bediüzzaman haftası dualarla tamamlandı

Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu bünyesinde dokuz gün süren etkinliklerden sonuncusu olan “Dua ve Kapanış” programı oldu

Haber ve Fotoğraflar: Hakan Bayraklılar

Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu bünyesinde dokuz gün süren etkinliklerden sonuncusu olan “Dua ve Kapanış” programı Şahinbey Konferans Salonunda, Üstadın talebeleri Mustafa Ramazanoğlu, M.Said Özdemir, Av. Gültekin Sarıgül, Mehmet Fırıncı,  Hamdi Sağlamer, Selahaddin Akyel tarafından gerçekleştirildi. Program, yerel kanalda canlı olarak yayınlandı.

(Programdan fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Platform Genel Sekreteri Sadık Paksoyun takdiminin ardından Hafız Abdullah Tatar tarafından Kur’an tilaveti okundu. Programa davet edilen fakat manileri olması dolayısıyla programa iştirak edemeyen Abdullah Yeğin, Abdulkadir Badıllı, Refet Kavukçu ağabeylerin selamları iletildikten sonra hatıralarını dinlemek üzere üstadın talebeleri sahneye davet edildi.

Programın akışını yöneten Gültekin Sarıgül ağabey, Gaziantep’teki, Nur cemaatinin çeşitli hizmet ekiplerinin, Bediüzzaman’ın 50. vefat yıldönümü münasebetiyle bir araya gelerek bir ilk yaptıklarını, bu ittifak ve uhuvvet hareketini iftiharla tebrik ettiklerini belirtti.

1950 senesinde Necip Fazıl Kısakürek’le teşriki mesai yaptığını, onun yayınlamış olduğu Doğu mecmuasını iple çektiğini ve heyecanla okuduğunu belirten M. Ramazanoğlu ağabey, Bediüzzaman’ın mahkeme müdafaasındaki  “Saçlarım adedince başlarım bulunsa, her gün biri kesilse, bu hizmet-i îmâniyeden çekilmem. Dünyayı başıma ateş yapsanız, hakîkat-i Kur'âniye ye fedâ olan bu başı zındıkaya eğmem. Sizin Nemrutlaşmış reisleriniz şunu bilsin ve titresinler ki, benim mevtim hayatımdan ziyade dine hizmet edecek ve ölümüm başınızda bomba gibi patlayıp, başınızı dağıtacak.” kısmının Doğu mecmuasında yayınlanması üzerine kahramanlığından dolayı çok sevdiği Necip Fazıl’dan daha kahramanı çıktığını görünce ahvali hakkında hiçbir bilgisi olmadığı Bediüzzaman’ın  ziyaretine gitme arzusu teşekkül ettiğini aktardıktan sonra Bediüzzaman Hz.leri ve Risale-i Nur hizmetiyle ilgili hatıralarını anlattı.

Bediüzzaman Hz.leri ile genç yaşta tanıştığını, 82 yaşına geldiğini ve hala onun eserleriyle meşgul olduğunu, Allah izin verdikçe de bu yolda devam edeceğini söyleyerek sözlerine başlayan Said Özdemir ağabey, hatıralardan bahsettikten sonra, üstadın kendisine olan son vasiyetinin “uhuvvet, muhabbet, ittihat etmek” olduğunu belirttikten sonra Risale-i Nur’un tüm dünyaya yayılmasıyla alem-i islamın ittihad-i islama doğru gittiğini vurguladı ve “Cenab-ı Hak bizleri bu hizmet-i kuraniyede ihlas ve sadakatle daim kılsın. Bütün kardeşlerimizin Kur’an hakikatlerini okuyup kalplerini nur-u iman ile doldurarak, ebedi saadete iman ile gitmemizi Cenab-ı Hak nasip etsin. ” duasıyla sözleriyle son verdi.

Böylesi bir hizmete muvaffak oldukları için şayan-ı tebrik olduklarını, bütün ruhlarıyla alkışladıklarını,  bu imani hizmetin büyük bir hamle ve mühim bir hizmet olduğunu belirten Mehmet Fırıncı tüm Gazianteplilere teşekkür ettikten sonra hatıralarını anlattı. Ailede veya bulunulan ortamlarda 5-10 dakika da olsa Risale-i Nur dersi yapılması gerektiğini, böylece uykusu ibadet, ölürse şehit olan  talebe-i ulum sınıfına dahil olunabileceğini vurgulayan ağabey, vazifemizin insanların imanlarını kurtaracak şekilde çalışmak olduğunu belirtti.

Hamdi Sağlamer ağabeyde çocukluğundan bu zamana kadar olan maceralarını aktardı. 5 yıllık eğitim süresince mektepte hocaların Allah'tan uzaklaştırıcı anlatımlarda bulunması onu ve arkadaşlarını Allah'tan uzak bir hayata sürüklediğini belirtti. Risale-i Nurla tanıştıktan sonra Allah'ın varlığını ve birliğini her geçen gün daha fazla görmesi onun hayata bakış açısını tamamıyla değiştirdiğini, Risale-i Nur'ların manevi yaralarını nasıl tedavi ettiğini aktardı. 4 ay boyunca her gün rüyasında bir zatı gördüğünü ve Risale-i Nur'da anlamadığı yerleri ona anlattığını aktaran Sağlamer ağabey, bu zatın Bediüzzaman olduğunu onunla görüştükten sonra anladığını belirtti. Daha sonra dersane ve hapishane hayatında yaşamış olduğu hatıralardan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Risale-i Nur’u tanımadan önce çok kitap okuduğunu fakat tatmin olmadığını, Risale-i Nur’u okumaya başladıktan sonra her şeyin delilli ve ispatlı bir şekilde yazılmış olmasından dolayı etkilenerek bu hizmete dahil olduğunu anlatan Selahaddin Akyel ağabey hatıralarını aktardı.

Ağabeylerin konuşması sona erdikten sonra Said Özdemir ağabey üstadın kendisine söylediği ve eserlerde belirttiği üzere, asr-ı saadete benzer bir asra doğru gidildiğinin emarelerinin görülmeye başladığını belirterek Risale-i Nur’un dünyaya yayıldığını, yayılan eserlerle milyonlarca insanların islamı yaşadığını ve ittihad-ı islama doğru gidildiğini, Bediüzzaman’ın eserlerinde belirttiği üzere küre-i arzın aklının Kur’an-ı Kerim olduğunu, ruhunun sünnet-i seniyye olduğunu, eğer bunlara tabi olunursa inşallah asr-ı saadete benzer bir asır geleceğini aktararak elimizden gelen bütün gayretle Risale-i Nur’u okumamız ve bütün insanlara okutmamız gerektiğini belirtti.

Gültekin ağabeyin Kur’an tilaveti ve ardından Said Özdemir ağabeyin dua etmesiyle program sonlandı.

Program sonunda, platforma destek veren Gül-Der, Köprü-Der, Cihan-Der, Kalem-Der, Gaye-Der ve Kar-Der Başkanlarına plaket takdim edildi.

www.RisaleHaber.com