Bediüzzaman bu diyarın hakkını verdiği için burdayız

Bediüzzaman bu diyarın hakkını verdiği için burdayız

Bu diyarda Bediüzzaman, Seyid Abdulhakim Arvasi, Feqiye Teyran, Ahmedi Hani...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu diyarda Bediüzzaman, Seyid Abdulhakim Arvasi, Feqiye Teyran, Ahmedi Hani... Nice büyük insanlar buranın hakkını verdikleri için biz bugün Van'da kendimizi buraya tamamıyla ait hissederek Van'ı hakkıyla ve huzur içinde idrak edebiliyoruz" dedi.

Dün Şanlıurfa'da konuşan Davutoğlu önceki gün de Van'daydı. "Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma" toplantısında konuşan Davutoğlu, 15 yıl önce ilim adamı olarak geldiğinde, "Van'da düşüncenin, imanın, tefekkürün sonu gelmez" diye düşündüğünü söyledi. 

Van'ın doğal güzelliklerine değinen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Van medeniyetlerin kavşak noktası olmuş. Hep büyük ilim adamları, düşünürleri, devletleri misafir etmiş, ama Van'ın hakkını vermeyenleri de üzerinde barındırmamış. Onun için hepimizin öncelikli görevi Van'a sahip çıkmak." 

Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle yaptıkları toplantıda, Van'ın büyük ailelerinin, köklü geleneğe sahip aşiretlerinin temsilcilerinin, alimlerin, ticaret ve iş dünyasının, siyasetinin temsilcilerinin yer aldığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Tarih bizi bu dönüm noktasında doğru tavır alıp almamızla yargılayacak. Rabbimiz bizi bu iman ve irfan diyarının hakkını verip vermemizle yargılayacak. Bu diyarda Bediüzzaman, Seyid Abdulhakim Arvasi, Feqiye Teyran, Ahmedi Hani... Nice büyük insanlar buranın hakkını verdikleri için biz bugün Van'da kendimizi buraya tamamıyla ait hissederek Van'ı hakkıyla ve huzur içinde idrak edebiliyoruz. Ama biz hakkını vermezsek, Sarıkamış'a doğru yürüyen 120 yiğit gibi Van'ın hakkını veremezsek, bizden sonra nesiller tefekkürünü, ilmini en önemlisi irfanını kaybetmiş bir Van ile karşılaşırsa bizden hesap sorarlar." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum