Bediüzzaman bizi hayalen asr-ı saadete götürür

Bediüzzaman bizi hayalen asr-ı saadete götürür

Risale-i Nur Enstitüsü, Ankara'da Kutlu Doğum Haftası programını gerçekleştirdi.

Risale i Nur Enstitüsünün Kutlu Doğum Haftası programında "Hz. Peygamberi Risale i Nur'la anlamak" konulu konferansın yanı sıra ilahiler, şiirler ve kum gösterisi yer aldı.
 
Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen programda, araştırmacı yazar Nihat Derindere "Hz. Peygamberi Risale-i Nur'la anlamak" konulu bir konferans verdi.
 
Peygamber tasavvurunun sarsıldığı bir zamanda yaşandığını söyleyen Derindere, "Biz mahrumiyet çağının çocuklarıyız. Dolayısıyla bu çağda Hz. Peygamberin ismi anıldığında salavat getirilerek, daima onun manevi şahsiyetinden yardım alarak zihnimizde peygamber tasavvurunu yeniden ihya etmemiz lazım" dedi.
 
Bediüzzaman'ın, peygamber tasavvurunun kainat tasavvuru içinde zuhur ettiğini bildiren Derindere, Hz. Muhammed'in hem kainat kitabının  hem de Kur'an-ı Kerim'i açıklayan bir mürşit olduğunu kaydetti.
 
Derindere, Risalelerde salat ve selama verilen öneme dikkati çekti.
 
Mustafa Küçükoğlu, Enstitüyü temsilen yaptığı açılış konuşmasında Hz. Muhammed'i tanımaya ve anlamaya çalışacaklarını ifade ederek, "Peygamberimizi en güzel anlatan Bediüzzaman bizi hayalen asr-ı saadete götürür" diye konuştu.
 
Bediüzzaman'ın eserlerinden peygamberle ilgili alıntılar aktaran Küçükoğlu, sünnete uygun yaşamanın herkese nasip olması duasında bulundu. 
 
Programda, "İslam Medeniyetinin İhyasında Sünnet-i Seniyye Hakikati" adlı kongre sunumunun yanı sıra ilahiler, şiirler, naat-ı şerif ve kum gösterisi yer aldı.
 
Programı, her yaş grubundan yaklaşık iki bin kişi izledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.