Bediüzzaman asla Müslümanlarla çatışmazdı!

Bediüzzaman asla Müslümanlarla çatışmazdı!

Prof.Sırma: Said Nursi'nin kitaplarına ve hayatımıza baktığımız zaman şunu net olarak söyleyebiliriz...

Risale Haber-Haber Merkezi

İslam tarihçisi Prof. İhsan Süreyya Sırma, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin asla Müslümanlarla çatışmadığını, eserlerinde Müslümanlara karşı herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.

Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşan Sırma'nın ilgili sözleri şöyle:

Risale-i Nur ile irtibatlandırılan Gülen cemaatinin tavrı ile Bediüzzaman'ın hizmet çizgisi bağdaşıyor mu sizce?

Benim ilk tanıştığım kitaplar Said-i Nursi'nin kitaplarıydı. Onun kitaplarına ve hayatımıza baktığımız zaman şunu net olarak söyleyebiliriz: O asla Müslümanlarla çatışmazdı. Yazdığı kitaplar ortadadır. Onun eserlerinde Müslümanlara karşı herhangi bir şey bulamazsınız. Son olaylarda Gülen cemaatinin Müslümanlara karşı takındığı tavır Risalelere aykırı düşüyor. Bediüzzaman'ın tek kaygısı imanını kaybetmiş kişilere imanı hatırlatmaktı. Asla siyasetle ve siyasilerle uğraşmıyordu. Gülen cemaati, her ne kadar ona atıfta bulunsa bile Üstad'ın o çizgisinden farklı bir yola sapmış görünüyor. Bediüzzaman'ın idealindeki dünya ayrı, bunların peşine düştükleri dünya ayrı. Ben öyle görüyorum.

Gülen cemaatine ilişkin yaygın eleştirilerden birisi de, bu grubun kendilerinden olmayanlara karşı dışlayıcı ve hatta yok edici yöntemler kullandıkları yönünde. Bu yöntemlere siz de şahit oldunuz mu?

Tabi! Benim gibi bütün üniversite mensupları, bu yapılanların farkındalar. Üniversitelerde, kendilerinden olmayan hiç kimseyi kadrolara kabul etmiyorlar. Bırakın başka cemaatleri, Risale-i Nur'un diğer kollarını bile kabul etmediler. Üniversiteler akademik kurumlardır ve buralarda ilmi ehliyete sahip olanlar yer almalıdır. "Bizden değildir" diyerek ehil insanları akademik kurumlardan uzaklaştırmak yobazlıktır, ilmi tanımamaktır.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum