Bediüzzaman, ahirzamanda daha çok anlaşılacak

Bediüzzaman, ahirzamanda daha çok anlaşılacak

Milli Gazete yazarı Gülay Pınarbaşı, Bediüzzaman Hazretlerinin hafızasına dikkat çekti

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Gazete yazarı Gülay Pınarbaşı, "Sevgili üstadım Bediüzaman Said Nursi’nin değerinin ahirzamanda daha çok anlaşılacağı kanaatinde ve inancındayım" dedi.

Bediüzaman Said Nursi hazretlerinin hafızasına dikkat çekerek çok sayıda kitabı hafızasına alabildiğini belirten Pınarbaşı, "Hatta günümüzde mega hafıza programlarında, ya da hafızayı kullanma metodu kitaplarında üstadımızın üstün hafıza özelliklerinden bahis geçer" dedi.

Bediüzzaman Hazretlerinin 20 yaşlarındayken Van’da bulunduğu dönemde tarih, coğrafya, matematik, jeoloji, fizik, kimya, astronomi ve felsefe gibi ilimlerde ilerlediğini hatırlatan Pınarbaşı, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bediüzzaman bu dönemleri öğrencisi Mustafa Sungur Bey’e şu şekilde anlatır:  “Mahfuzatım (hafızamda) olan 80-90 kitapları ezberden tekrarlardım. Bunlar Kur’an’ın hakikatlerine çıkmaya basamaklar oldu. Sonra Kur’an’ın hakikatlerine çıktım. Baktım her bir ayetin kainatı ihata ettiğini (kuşattığını) gördüm. Artık başka bir şeye ihtiyacım kalmadı. Kur’an bana kafi geldi.”

"MaşaAllah üstadımızın hafızası çok güçlüymüş. Fakat şunu da  özellikle vurgulamakta fayda var. Bu üstün hafızayı üstadımıza veren Allah’tır. Allah’ın Hafız sıfatı vardır. Hafızın kelime anlamı; Koruyan, gözeten, muhafaza edendir. Burada asıl övülmesi gereken, Allah’ın, üstün Hıfzı, Yüce Kudreti ve yaratma sanatıdır.

“Doğrusu benim Rabbim, her şeyi gözetleyip-koruyandır.” (Hud Suresi, 11/57) Ayrıca çok değerli üstadımızın yukarıdaki anlatımıyla, insanları bilime teşvik ettiğini de anlıyoruz.  Bilim ile biz Evreni ve içindeki tüm varlıkları inceleriz.  Bilim Allah’ın yaratış sanatını keşfederek insanlığa açıklamanın yollarından biridir. Dolayısıyla din, bilimi Allah’ın yaratışındaki detaylara ulaşmada bir yol olarak benimser ve bu nedenle din bilimi teşvik eder.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.