Bediüzzaman, bînamaz mücahitleri ağır şekilde uyarmış

Bediüzzaman, bînamaz mücahitleri ağır şekilde uyarmış

Eygi: Ey halk, namazın terki büyük bir günahtır, azim belalar, felaketler, azaplar getirir. Uyanın...

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Mehmet Şevket Eygi, Bediüzzaman Hazretlerinin 1920’de Millî Mücadele erkanının bir kısmının namaz kılmadığını görünce bir beyanname yayınladığını ve "bînamaz mücahitleri(!) ağır şekilde uyarmış ve tenkit etmişti" dedi.
 
Zamanımızda Müslümanların çoğunluğunun başta sabah namazı olmak üzere günlük namazları terk ettiğini ifade eden Eygi, Milli Gazete'deki yazısında "Onları uyarmak, öncelik bakımından benim işim değildir. Resmî Diyanet’in, özel Diyanetlerin, ulemanın, fukahanın vazifesidir. Uyuyanların vebali, uyarmayanlar üzerinedir" şeklinde yazdı.
 
İman, namaz ve diğer  zaruriyat konusunda yazılar kaleme almaya devam edeceğini bildiren Eygi, Bediüzzaman Hazretlerinin tarihi uyarısını hatırlattı:
 
“Ey halk, namazın terki büyük bir günahtır, azim belalar, felaketler, azaplar getirir. Uyanın” demek karamsarlık ve ümitsizlik değildir.
 
"Bediüzzaman, 1920’de Ankara’ya gelmişti. Millî Mücadele erkanının bir kısmının namaz kılmadığını görünce bir beyanname yayınlamış ve bînamaz mücahitleri(!) ağır şekilde uyarmış ve tenkit etmişti.
 
"Doğru inanç, namazı dosdoğru kılmak, farz namazları cemaatle eda etmek, cami mihraplarına alim, fadıl, ehliyetli, icazetli, muhlis imamlar koymak, kadın erkek çocuk her Müslümanın ilmihalini ve İslam ahlakını öğrenmesi konularında bütün dindar Müslümanlar etkili bir hizmet seferberliği ilan etmelidir. Bu da birleşmekle olur. Bugünkü tefrika ve parçalanmışlıkla olmaz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.