Bedelli oto fiyatlarını düşürdü

Bedelli oto fiyatlarını düşürdü

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun salı günü müjdesini verdiği ‘18 bin liraya bedelli askerlik’ müjdesi sonrası bedelli adayları harekete geçti.

Bankalar, özel bedelli kredileri düzenlerken, bedelli adaylarının otomobillerini satışa çıkarması son dönemde internetteki satılık ikinci el oto ilanlarının sayısını artırdı. Ayrıca İstanbul’daki ticari taksilere 5 yaş sınırının 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanacak olmasıyla birlikte taksiden çıkacak 3-4 aracın ikinci ele sürülmeye başlaması da ikinci el otomobil pazarında fiyatları 1-4 bin lira arasında düşürdü. İstanbul sınırları içindeki taksilere 5 yaş sınırının gelmesi ve yenileme için 1 ocak 2015 tarihinin verilmesiyle birlikte yaklaşık 3-4 bin taksi ticariden çekilip hususi kulanıma geçmek için sıraya girdi. Otomobil markalarının sıfır araçta yaptıkları yıl sonu kampanyaları da sıfır araç fiyatlarını 1-5 bin lira aşağıya çekmesiyle birlikte ikinci el otomobil fiyatları çok cazip hale geldi.
 
İnternette satılık ilanları arttı
 
Oto pazarlarında haraketlilik sürerken bedeli açıklamasıyla birlikte birçok kişi ilk olarak elindeki aracı satıp bedelli parasını ödemeyi planladı ve piyasaya birden bire dalga geldi. Satılık araç sayısı beklentinin çok üstünde arttığını söyleyen sektör temsilcileri, ikinci el otomobil pazarında da kıyasıya rekabetin başladığını söyledi. İnternet üzerinden otomobil satışı hizmeti veren sitelerde ilan sayısındaki artış ve fiyatlardaki düşüş dikkat çekti.  
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.