Bedelli askerlik ücreti 20 bin TL mi olacak? Son dakika bedelli askerlik haberleri

Bedelli askerlik ücreti 20 bin TL mi olacak? Son dakika bedelli askerlik haberleri

Bedelli askerlik konusunda tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. 5.5 milyon genci yakından ilgilendiren bedelli askerlik konusu her geçen gün yeni bir açıklama ile karşımıza çıkıyor.

2018 Bedelli Askerlik Ücreti son günlerin en büyük tartışma konularından biri. Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Brüksel dönüşünde bedelli askerliğin çıkacağını teyit etmiş ve yeni yasama yılının başını, yani ekim ayını işaret etmişti. Erdoğan ayrıca gerekirse kararname ile bu tarihin öne çekilebileceğini söylemişti.

Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra gençler heyecanla bedelli askerlik haberleri araştırmaya başladılar. Ajanslara bugün düşen haberler ise gençlerin heyecanını katladı. Bedelli askerlik son dakika gelişmeleri içinde yaş 27 bedel 20 iddiaları dolaşmaya başladı.

Bedelli Askerlik Ücreti ne kadar olacak?

Dün öğlen saatlerinde haber kanallarına düşen iddiada bedelli askerlik ücretinin 20 bin TL, yaş sınırının ise 27 olacağı iddia edildi. İddialar sosyal medyada dilden dile yayıldı ama resmi bir açıklama gelmedi. 

Bir kaç saat içinde açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kulis bilgilerinin doğru olmadığını, gündemdeki önceliklerinin OHAL olduğunu ve bedelli için ekim ayını beklediklerini söyledi.

Turan'a göre dün çıkan yaş 27 bedel 20 söylentileri doğru değil. Bedelli askerlik ücreti ekim ayında belli olacak. Yeni bir gelişme yaşandığı an sizleri bilgilendireceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.