Bedelli askerlik, iktidar ve muhalefet

Bedelli askerlik konusunda CHP güzel bir çıkış yaptı. Tabii teklifi eleştirenler de var. Özellikle "ayrımcılıktan" söz edip, "Zengin askerlik yapmayacak, fukaralar Mehmetçik olacak" diyorlar. Oysa verilen sözlere inanıp, çalışma hayatına girmiş ve çoluk çocuğa karışmış, yaşı da 30'u aşmış bir sürü insan mevcut. Sayılarının 400 bini bulduğu söyleniyor. Onlar için belki bir defalık bir hak tanınabilir.

Çoğu zengin de değil; nafakasının peşinde. Ama nasıl, yurt dışında çalışanlara, kazandığı imkânların bir bölümünü devlete vermek suretiyle bedelli hakkı tanınıyorsa, "eşitlik" adına, yurt içindekilere de bu hak verilmelidir.

Ayrıca, AK Parti'nin vaatlerini de hatırlatmak isterim.

Cengiz Kaptanoğlu (Dönemin AK Partili Milli Savunma Komisyonu Başkanı): "Bedelli askerlik seçim beyannamemizde var. Halkımıza sözümüz."

Bülent Arınç: "Ben bedelli askerliğe sıcak bakıyorum. Bugün değil, geçmişten bu yana. Bir ayırımcılık söz konusu değil."

Atv'de Tayyip Erdoğan'ın konuk edildiği son programda, Mehmet Barlas'ın bir sorusu üzerine, başbakan "Bedelli düşünmüyoruz" deyip, kestirip attı.

Bence yanlış yaptı. Bir çözüm bulmak gerekiyor. Daha uzun yıllara yayılan, bir aylık askerlik dönemleri de mümkün. Böylece, çalışanlara kolaylık sağlanmış oluyor. Meselâ İsviçre'de böyle bir uygulama var.

İktidar ve muhalefet konuyu iyi niyetle ele alırlarsa, mutlaka herkesi tatmin edecek bir çözüm bulabilirler.

Sabah

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum