Bebeklere 85 bin TL'ye isim buluyor

Bebeklere 85 bin TL'ye isim buluyor

İsimlerin kişilerin kariyerini belirlediğinin bilimsel olarak kanıtlandığını söyleyen girişimci Marc Hauser, kurduğu şirketle yaklaşık 85 bin TL karşılığında bebeklere isim buluyor

İsviçreli bir girişimci, bebeklere isim bulma merakını ticarete döktü. Dil ve iletişim eğitimi alan Marc Hauser (45), kurduğu Textagentur şirketi ile 28 bin İsviçre Frangı’na (84 bin 500 TL) bebeklere isim buluyor. 
Hauser, “İsimlerin kişilerin kariyerini etkilediği bilimsel olarak kanıtlandı. Bu yüzden insanların bebeklerine benzersiz isimler bulunması talebini anlayabiliyorum” diyor. Ancak 10 yıldır bu işi yapan Hauber, bugüne kadar kaç bebeğe isim bulduğunu ve hangi isimlerin kendisine ait olduğunu “Şirket sırrı” gerekçesiyle açıklamıyor.

8 HAFTA SÜRÜYOR

Hauser’in ekibinin isim bulmak için genellikle 6-8 haftalık bir zamana ihtiyacı oluyor. Textagentur uzmanları, bu süreçte aileyi evinde ziyaret ediyor ve onların beklentilerini, kültürlerini ve geçmişlerini öğreniyor. Şirket bazen 20 kadar bağımsız çalışandan isim önerileri alıyor ve bunları aileye sunuyor. Aileler bazen bulunacak çocuk isminde aile kökenleri veya kültürlerinin de etkisini görmek istiyor.

HaberTürk

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.