Bebekler ve çocuklar hayvan yemi yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor

Bebekler ve çocuklar hayvan yemi yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor

Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda bulunan bebeklerin ve çocukların hayvan yemi yiyerek hayatta kalmaya çalıştığını söyledi.

Gökhan Kurtaran'ın haberi:

AA muhabirine açıklama yapan Gunness, Yermuk'ta insanların yetersiz beslenmeden dolayı acı çektiğini belirterek, özellikle doğum yapan kadınlar ve kriz sırasında yaralananlarla ilgili tıbbi yardım eksikliği olduğunu dile getirdi.

Gunness, "Bu durumdan dolayı bazı kadınlar için hayati tehlike söz konusu. Bebekler ve çocuklar bayat sebzeler, bitkiler, toz halindeki domates salçası, hayvan yemi ve suda eriyen gıda baharatları yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor. Çocuklar yetersiz beslenmeye bağlı olarak, kansızlık ve kemik hastalıklarına yakalanıyorlar" diye konuştu.

Yermuk Mülteci Kampı'na yaklaşık bir yıldır elektrik verilmediğini ve kampta bulunanların mobilyalarını çadırlarının önünde yakarak ısınmaya çalıştığını kaydeden Gunness, haftada sadece üç gün, günde dört saat kampa musluk suyu verildiğini de ifade etti.

Kampta yaşayan bazın kişilerin Yermuk'u terk etmesine izin verildiğini belirten Gunness, ancak bu sayının belirsiz olduğunu kaydetti. Yermuk'un insani yardıma kapalı olduğunu ve kampta Filistinlilerin ve Suriyelilerin yaşadığını söyleyen Gunness, "Suriyeli yetkililer ve diğer taraflar, Yermuk'a insani yardımın girmesine izin vermeli ve burada sıkışmış sivillere yardım etmemize müsaade etmeli" diye konuştu.

Esed rejiminin aylardır abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda, gıda sıkıntısı nedeniyle açlıktan ölenlerin sayısının 45'e ulaştığı bildiriliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.