Bebekler, anne karnında da stresten etkileniyor

Bebekler, anne karnında da stresten etkileniyor

Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aytül Erdoğmuş, stresin bebeği daha anne karnında etkilemeye başladığını söyledi.

Bebeklerin mizacının anne karnında gelişmeye başladığını belirten Op. Dr. Aytül Erdoğmuş, stresli ortamda gebelik geçiren annelerin bebeklerinin de gergin kişilikler olduğuna dikkat çekti.

Bebeklerin, tüm duygulardan hem hormonal hem de fiziken etkilendiğini belirten Özel Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aytül Erdoğmuş, "8. haftadan itibaren bebeğin duyuları belirginleşmeye başlar, 16. haftaya geldiğinde de dışarıdan titreşimli sesleri duymaya başlar. 24. haftadan itibaren annesinin seslerini tanır ve ona tepki verebilir. 27. haftadan itibaren hızlı bir kapı çarpmasından bebeğin sıçradığını anlayabiliriz. Bunlar bize bebeklerin dış ortamdan ve seslerden etkilendiğini gösterir. Ama bebeğin etkilenme şekli bununla kalmaz. Bebek, annenin maddi manevi ortamında beslenmekte ve büyümektedir. Stres anında yükselen adrenalin ya da mutluluk anında salgılanan endorfin bebeğe geçer. Dolayısıyla stres hem duyma hem de hormonal yoldan bebeği etkilemekte ve bebeğin kişilik gelişimine katkıda bulunmaktadır." diye konuştu.

ANNE KARNINDA BEBEK DAHA HUZURLU OLMALI

Daha önce yapılan incelemelerde, stresli bir gebelik sürecinden sonra dünyaya gelen bebeklerin kalp atışlarının ve hızlarının değişken olduğunun görüldüğünü belirten Özel Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aytül Erdoğmuş, "Annenin stres ortamı bebeği doğrudan etkilemektedir. Strese girmemek elbette mümkün değildir ama anne karnında bebeğin daha huzurlu bir ortamda olması sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.