Bebeğinizin göz uyumuna dikkat!

Bebeğinizin göz uyumuna dikkat!

Yeni doğan bebeklerin çoğu iki gözünü aynı anda uyumlu hareket ettiremez. Ancak 3 aydan sonra bu uyum sağlanamazsa, doktora başvurulması gerektiği belirtildi.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Tutanç, bebeklerin göz sağlığı hakkında bilgi verdi. Bebeklerde çapak, göz iltihabı, arpacık ve şaşılık sorunlarına dikkat çeken Tutanç, doğum sırasında bebeğin gözüne kan yada sıvı bulaştığı için doğumdan sonra göz iltihabı görülebileceğini dile getirdi. İltihaplar için doktorun göz damlası verebileceğinin altını çizdi.

Bebeğin uyandıktan sonra göz kapaklarını birbirine yapıştıran sarımsı sıvı oluştuğunu belirten Dr. Tutanç, oluşan çapaklar için yapılacak en iyi şeyin pansuman olduğunu kaydetti. Kaynatılmış ılık suya batırılacak pamukla bebeğin gözünü iç köşeden başlayarak dışa doru silmek gerektiğini vurgulayan Dr. Tutanç, iyileşmemesi halinde doktora başvurmak gerektiğini ifade etti.

ARPACIK VARSA

Bebeğin alt yada üst göz kapağında kırmızı ve ağrı veren bir şişlik varsa, kirpik kökündeki bir enfeksiyon nedeniyle arpacık oluşmuştur" diyen Dr. Tutanç, şu bilgileri verdi: "Arpacık kendi kendine kuruyabildiği gibi bazıları da birkaç gün içinde patlar ve iyileşir. Çabuk olgunlaşıp patlaması için sıcak suyla ıslattığınız pamuğu bir süre tutabilirsiniz. Günde 2-3 kere bu masajı uygularsanız arpacık iyileşecektir."

Dr. Tutanç, şaşılık konusunda ise şunları söyledi: "Yeni doğan bebeklerin çoğu iki gözünü aynı anda uyumlu bir şekilde hareket ettiremeyebilir. Bunu zamanla öğrenirler. Eğer 3 aylık olduğunda gözüne bir şey tutup sağa sola hareket ettirdiğinizde iki gözü uyumlu hareket etmiyorsa, doktorunuza başvurmalısınız."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.