Bebeğinizi Enfeksiyonlardan Elinizi Yıkayarak Koruyun

Bebeğinizi Enfeksiyonlardan Elinizi Yıkayarak Koruyun

METİN Bolat - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, bağışıklık sistemi henüz gelişmeyen ve küçük çaplı enfeksiyonlarda bile hemen hasta olan bebeği, solunum yolu enfeksiyonlarından korum

Bebeğinizi Enfeksiyonlardan Elinizi Yıkayarak Koruyun

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, bağışıklık sistemi henüz gelişmeyen ve küçük çaplı enfeksiyonlarda bile hemen hasta olan bebeği, solunum yolu enfeksiyonlarından korumanın en önemli yolunun el temizliğinden geçtiğini bildirdi.

Prof. Dr. Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla bir takım virüslerin hastalıklara neden olduğunu söyledi.

Hava değişimiyle hastalık yapan virüslerin de çoğaldığının unutulmaması gerektiğini ifade eden Örs, bu dönemde en sık solunum yolu enfeksiyonlarıyla karşılaşılabileceğini dile getirdi.

Yetişkinlerin bu tür rahatsızlıkları basit burun akıntısıyla atlatırken, bebekler için aynı durumun söz konusu olmadığını belirten Örs, "Bazen aileler, bebeklerini kalabalık ortamlardan uzak tutmaya çalışıyor. Bağışıklık sistemi henüz gelişmeyen ve küçük çaplı enfeksiyonlarda bile hemen hasta olan bebeği, solunum yolu enfeksiyonlarından korumanın en önemli yolu el temizliğidir" diye konuştu.

Anne sütü alan Bebek daha az hasta oluyor

Hassas vücut yapısına sahip olan bebeklerin bakımlarında hijyenin önemine dikkati çeken Örs, şunları kaydetti:

"Enfeksiyonların büyük bölümü elle temasla bulaştığı için bebeklerin bakımıyla ilgilenen kişilerin ellerini sıkça yıkaması gerekir. Aileler ellerini yıkama konusunda yeterince dikkat etmeyince, bebekler hemen hastalanıyor. Sadece bakan kişi değil, bebeğin de el temizliğine dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra bebeğe anne sütü verilmesi ihmal edilmemelidir. Anne sütünün, bebeği hastalıklardan korumada ciddi etkisi var. Emzirilen Bebek, sütle birlikte annelerinden enfeksiyonlara bağışıklık kazandıracak maddeleri yeteri kadar aldıkları için daha az hastalanır."

haberler