Bebeği olanlar dikkat!

Bebeği olanlar dikkat!

Uzmanlar, doğumdan sonraki ilk iki ay bebeğe anne sütü dışında su dahil hiçbir şey verilmemesini öneriyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, ilk altı ay anne sütünün dışında su dahil hiçbir şeyin bebeğe verilmemesi gerektiğini belirterek, "Verildiğinde anne sütü içinde bulunan, emilerek vücuda karışan maddelerden bebeğin yararlanması azalır" dedi.

Örs, yazın gelmesiyle annelerde bebeklerine su verme endişesi oluştuğunu söyledi.

Anne sütü alan bebeğe ilk altı ay su verilmesine gerek olmadığını ifade eden Örs, sıcak iklimlerde, tropikal bölgelerde bile sadece anne sütü alan bebeklerin normal su ihtiyacının karşılandığını dile getirdi.

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

Örs, "İlk altı ay anne sütünün dışında bebeğe su dahil hiçbir şey vermemek lazım. Verildiğinde, anne sütü içinde bulunan, emilerek vücuda karışan maddelerden bebeğin yararlanması azalır" diyerek, şöyle devam etti:

"Anne sütü bebekler için sadece su sağlayan bir besin kaynağı değil, büyümesi ve bağışıklık sistemi için de çok önemli. Yaz aylarında ortaya çıkan hastalıklar ve ishale karşı sadece anne sütü alması bebeği koruyacaktır. Yeni doğan döneminde bebeğin aşırı giydirilmesi, fazla sarılması, odanın sıcak tutulması gibi uygulamalar yapılıyor. Bu durum terlemeye yol açarak su kaybına neden olur. Bebeklerin altlarındaki ıslaklıktan yeterli sıvı alıp almadığını kontrol edebiliriz. Sık sık altını ıslatan bebek bol miktarda sıvı alıyor demektir."

Annenin yeterli dinlenip, bol sıvı aldığında gerektiği kadar süt miktarının sağlanabileceğini anlatan Örs, sütü artırdığı düşünülen şeylerin uzman görüşü alınmadan kullanılmaması uyarısında bulundu.

 
Akit

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.