BBC'de şok tepki: IŞİD İslam'sa ben de zebrayım!

BBC'de şok tepki: IŞİD İslam'sa ben de zebrayım!

Paris’te gerçekleşen terör saldırısının ardından Batı’da, masum insanları öldüren IŞİD terör örgütünün İslam ile ilişkisi olup olmadığı yönünde yoğun tartışmalar yaşanıyor.

İngiliz devlet televizyonu BBC1’de geçen akşam yayınlanan 'Soru Zamanı (Question Time)' adlı programda bu konu masaya yatırıldı.

Programda katılımcılara, “Terör örgütünü ‘İslam Devleti (IŞİD)’ şeklinde adlandırarak terörist propagandayı satın almış mı oluyoruz?” sorusu yöneltildi. Bir kadın katılımcının ise bu soruya verdiği cevap programa damgasını vurdu.

Kadın seyirci, “Ben kendimin zebra olduğunu iddia edersem, siz de benim zebra olduğumu mu kabul edeceksiniz!” şeklinde akıl dolu yaklaşımıyla büyük alkış aldı.

Açıklamasının devamında aynı kadın, medyanın sorumluluk içinde davranarak, IŞİD ile Müslümanları yakın ilişki içinde gösteren yayın yapmaktan kaçınması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde bu tür yayıncılığın İslamafobyayı arttırdığını ve Müslümanları topumdan dışladığına dikkat çekti.

Britanyalı kadının, IŞİD’in İslamı temsil etmediğini açıklamak için verdiği ‘zebra örneği’ sosyal medyada da büyük beğeni topladı. ‘Carlos Dagger (@daggercarlos)’ isimli Twitter kullanıcısı, “En sonda söz alan bayan, programa en anlamlı, en akıllıca katkıyı yapan kişi oldu. Zebra örneği dahiceydi.” yorumunda bulundu. ‘Floyd Smith (@Effstream)’ adlı diğer bir Twitter kullanıcısı ise “IŞİD, bir ‘İslam Devleti’ değil. Peki niçin onlara böyle mükemmel bir ismin prestijini veriyoruz. ‘Zebra’ örneği konusunda aynı fikirdeyim.” şeklinde düşüncesini paylaştı.

cihan

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum