Bazı İlahiyatçılar'ın 'Peygambersiz bir İslam' projesi felakete yol açıyor

Bazı İlahiyatçılar'ın 'Peygambersiz bir İslam' projesi felakete yol açıyor

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, isim vermeden "bazı ilahiyatçılar" dedi ve ekledi 'Peygambersiz bir İslam' projeleri felakete yol açıyor

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu Sabah'ta ki "İlahiyatçılar Sorumlu Davranmalı" başlıklı yazısında isim vermeden 'Peygambersiz bir İslam' projesi içinde olan ilahiyatçıları vicdansızca ve sorumsuzca davranmakla suçlayarak, bu kişiler "bir felaketin yolunu açıyor" dedi.

Sünnet ve hadisleri yok sayıp vahye dayalı bir dini indi yorumlarla yönlendirmeye çalışan bazı ilahiyatçıların Kur'an-ı Kerim'i istediği gibi yorumlaması arkalarından gelen talebelerin artık Peygamberi tanımadığını, reddettiğini ifade ederek bu ilahiyatçıların "hesabı çok ağır olur indallahte" dedi.

İşte Hatipoğlu'nun bugünkü yazısından ilgili kısım: 

Kur'an'ı ve Hz. Peygamber'i (s.a.v.) yorumlamada görüşlerine katılmadığımız veya katıldığımız arkadaşlarımız olabilir. İlim sahibi olan arkadaşların dini hususlarda anlayışlarına göre yorumlarda bulunmaları belli bir noktaya kadar makuldür ve neticede içtihat müessesesi böyle bir çabadan kaynaklanıyor.

Tahrip ve tahrife girmedikçe; söylenen sözü kitaptan ve sünneti nebiden bir dayanakla delillendirdikten sonra bizden farklı düşünenlere anlayışla bakmalıyız.

Ancak bazı meslektaşlarımızın eline aldığı Kur'an-ı Kerim'i istediği gibi yorumlaması, Kur'an, sünnetten ve sahabe sözlerinden tamamen kendini bağımsız sayması bir felaketin yolunu açıyor.

Kur'an-ı Kerim, Hz.Peygamber'in (s.a.v.) hadisleri, müçtehitlerin içtihatları, sahabenin kavilleri olmadan vahye dayalı bir dini indi yorumlarla yönlendirmek bir felakete yol açar. Açıyor da.

Şimdi bazı ilahiyatçılar, sırf 'Peygambersiz bir İslam' projesi için Efendimizi o denli etkisizleştirmeye çalıştılar ki, dil ve kalemlerini o kadar vicdansızca kötü kullandılar ki, arkalarından gelen talebeleri Hz.Peygamber'i tanımaz oldu. Reddetti. Cerh etti. Sünnetin tümünü uydurma saydı. Sorumsuzca davranıp sorun haline gelen ilahiyatçıların hesabı çok ağır olur indallahte.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.