Bazı futbolcular, Müslüman futbolcuların elini sıkmıyor!

Bazı futbolcular, Müslüman futbolcuların elini sıkmıyor!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma aşaması olan Brexit oylaması sonrası ülkede top koşturan Müslüman futbolcular üzerinde büyük bir baskı ve ayrımcılık bulunuyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kick It Out adlı futbolda ırkçılığı önleme ve izleme kuruluşu son zamanlarda dikkatini İngiltere'ye çekti. Pek çok Müslüman futbolcunun yer aldığı İngiltere'de şartlar bu futbolcular için giderek zorlaşıyor. İngiltere'de top koşturan Müslüman futbolcular, her gün farklı bir ayrımcılık vakası ile karşı karşıya kalıyor.

Kick It Out'un eğitim görevlisi Troy Townsend, Sky News'a şunları söyledi: "Brexit'ten hep endişe ettik. Fakat maalesef artık sürecin sonuçlarını yaşıyoruz. İngiltere'de şimdi ortaya çıkan dil 'Bu bizim ülkemiz, topluluk, burada doğmadınız.' Bu ayrımcılık ve ırkçılık aygıtı: Toplumda yaşanıyor, Müslümanlara karşı nefretin arttığını gördük. Bu nefret şimdi de futbola giriyor, çünkü farklı kökenlerden gelen insanlar İngiltere Futbol Ligleri içinde birlikte oynuyor, gruplar ayrımcılığa maruz kalıyor ve bu ırkçılığın futbol ile alakası yok."

Kick it out, son bir sene içinde bir kaç kez İngiltere'de bazı futbolcuların inatla Müslüman futbolcuların elini sıkmadığını fark etmiş. Ayrıca bazı taraftar grupları Müslüman futbolcular aleyhinde tezahüratlar hazırlamış.

İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ın kanat oyuncusu Yasin Ben El-Mhanni başta o ve arkadaşlarının düzenli olarak İslamofobik istismara maruz kaldığını söyledi.

Mhanni; "Arkadaşlarım ve ben hakkında konuşulanları ve yazılanları görüyorum. Son aylarda bizim intihar bombacısı olduğumuz dahi yazılmış. Ben ve futbolcu kardeşlerim, böyle bir ortamda işimize nasıl odaklanacağız?" ifadelerini kullandı.

FC Peterborough adlı futbol takımının Müslüman oyuncuları geçtiğimiz hafta Facebook üzerinden kendilerine gelen ırkçı yorumları bir bir yayınladı. Bir sonraki maç oyuncuların üzüntüleri gözlerinden okunuyordu.

Konu ile ilgili pek FA adlı futbol kurumu da harekete geçti. Öncelikle İngiltere futbolunda ırkçılık ile ilgili araştırma yayınlayan kuruluş, son üç buçuk yılda 6 farklı olay tespit ettiğini söyledi. Kurum, bu olaylar ve gereken cezaları konusunda bir rapor yazacak.

Sky News'te yer alan bilgilere göre, Kick it out ve FA kuruluşları, futbolda giderek artan Müslüman karşıtlığını önlemek için İngiltere'deki Müslüman liderlerle de beraber çalışacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.