Bayramı Türkiye'nin yardımlarıyla yaşıyorlar

Bayramı Türkiye'nin yardımlarıyla yaşıyorlar

Dünyanın en fakir ülkelerini Kurban Bayramı'nda unutmayan Türkiye, yardımlarını dernekler eliyle yoksul Müslümanlara ulaştırıyor.

Batı Afrika ülkesi Mali'nin başkenti Bamako ile Sikasso ve Saga'da Türk hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıkların kesimi tamamlandı.
 
Türk hayırseverlerin bağışladığı ve Cansuyu Derneği ekipleri tarafından mezbahalarda kesilerek paketlenen kurban etleri, dünyanın en fakir ülkelerinden Mali'nin başkenti Bamako ile Sikasso ve Saga kentlerinde önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
Bamako'da 450, Segu'da 80 ve Sikasso'da 40 olmak üzere 570 büyükbaş hayvan kesildi. Cansuyu Derneği, yüzde 95'i Müslüman olan ülkede yaklaşık 100 bin yoksula ulaştı.
 
Cansuyu Derneği gönüllüleri, vekalet veren kişilerin isimlerini okuyarak kurbanlıkların kesimini kaydetti. Böylece isteyen yardımseverler, kurbanlıklarının görüntüsünü izleyebilecek. 
 
Kurban etlerinin bir kısmı, Cansuyu'nun partner kuruluşunda gönüllü olarak görev yapan ekipler aracılığıyla kent dışında kalan uzak bölgelere ulaştırdı.
 
Patani'de yardımlar
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Tayland'da Müslüman Malayların yaşadığı Patani bölgesinde kestiği 110 büyükbaş hayvanın etlerini yoksul ailelere dağıtmaya devam etti.
 
İHH ekibi, Narativa kentine bağlı Juju köyünde bulunan Şifa ve Furkan Kesik yetimhanelerinin yerleşkesinde kesilen büyükbaş hayvanların etlerini kesim alanına çağrılan yoksul ailelere teslim etti.
 
Müslüman Malaylar, İHH İnsani Yardım Vakfı ekibine teşekkür ederek poşet içine konulan etleri alıp evlerine döndü.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Güney Asya sorumlularından Mehmet Ayduran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı süresince et dağıtımlarının farklı bölgelerde devam edeceğini söyledi.
 
Bölgede yıllardır yoksul Müslümanlara ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını anlatan Ayduran, köydeki iki yetimhanede 40 kimsesiz çocuğun barındığını kaydetti.
 
Mali devlet televizyonu organizasyonu halka duyurdu
 
Cansuyu Derneği'nin Türk yardımseverlerle yoksul Mali halkı arasında köprü kurması yerel halk tarafından takdir toplarken, devlet televizyonu ile bazı özel televizyon kanalları kurban kesimiyle dağıtımını görüntülerle halka duyurdu. 
 
12 milyon nüfuslu Mali, dünyanın en fakir ülkelerinden biri kabul ediliyor. 
 
Yeryüzü Doktorları Derneği'nin yardımları en yoksul 9 Afrika ülkesine ulaştı
 
Yeryüzü Doktorları Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla Afrika'nın en yoksul 9 ülkesini kapsayan "Afrika Kurban Organizasyonu" ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.
 
Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kesilen kurbanlar, 150 noktada ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
Kurban organizasyonuyla bayram coşkusunun yanı sıra yetersiz kırmızı et tüketimine bağlı olarak özellikle çocukların protein, mineral ve B12 gibi vitamin ihtiyaçları karşılandı, beslenme yetersizliğinden kaynaklanan hastalıkların önüne geçilmeye çalışıldı.
 
Kurban alımlarını Afrika ülkelerinden yaparak, bölge ekonomisine de katkı sağlayan dernek, bugüne kadar Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Sierra Leone ve Gana gibi ülkelerde 60 bin hisse kurbanı yoksul ailelere dağıttı.
 
Bayram boyunca Nijer ile Çad'ın köylerinde ve mülteci kamplarında kurulacak kliniklerle sağlık hizmetlerine erişimi sınırlı olan insanlara ve mültecilere sağlık hizmeti de verecek olan dernek, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere hastalara ulaşıp, tedavilerini gerçekleştirecek ilaçları da temin edecek.
 
Kampanya kapsamında bağışçılar "http://kurban.yyd.org.tr" adresinden veya "0212 586 12 12" numaralı telefondan çağrı merkezini arayarak bağışlarını gerçekleştirebilecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.