Bayramdaki Kazaların Yüzde 90'ı Sürücü Kaynaklı

Bayramdaki Kazaların Yüzde 90'ı Sürücü Kaynaklı

TŞOF Başkanı Apaydın:- "Kazalarda araç ve yol kusuru fazla yok. Yüzde 90'ın üzerinde sürücülerde kusur var"-

"Yorgunluk, dalgınlık ve sabır sürücülerin en büyük eksikliğidir. Bunları telafi edersek trafik kazalarında azalma olacağına inanıyorum"
 
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatil sürecindeki kazaların yüzde 90'ın üzerindeki bölümünde sürücülerde kusur bulunduğunu bildirdi.
 
Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda meydana gelen trafik kazalarından yüzde 90'ının sürücü hatalarından kaynaklandığını söyledi.
 
Sürücülerin daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalarına rağmen trafik kurallarına uymadıklarını belirten Apaydın, kural ihlallerinin beraberinde kazaları getirdiğini dile getirdi.
 
Bayram tatilinde ülke genelindeki trafik kazalarında yaklaşık 60 kişinin hayatını kaybettiğini, 290 kişinin de yaralandığına dikkat çeken Apaydın, şöyle konuştu:
 
"Sürücüler, araçlarına bindiklerinde yapacakları yolculuk tatil havasında olmalıydı. Bir yere zamanından önce ulaşmak gayretinden ziyade araca binildiği an tatil başlamalı, trafik ve hız kurallarına uyarak seyahat edilmeliydi. Böyle yapmak yerine 'Varacağımız yere daha önce nasıl gideriz, nasıl araç sollarız, trafik kurallarına, hız kurallarına ve trafik ışıklarına riayet etmeden nasıl gideriz' diye hesap yapıyoruz. Dolayısıyla da kazalar kaçınılmaz oluyor."
 
Apaydın, bayramlarda şehirlerarası yollarda yaklaşık on kat trafik artışı yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Tatil başlangıç ve bitişlerinde yollarda uzun kuyruklar oluşuyor. Bunu önlemek mümkün değil. Böyle durumlarda şoförler daha dikkatli olmalıdır. Sürücü hataları ve trafik kuralları ihlalleri ile bayram havasını matem havasına döndürüyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla 5 günlük tatil döneminde büyük can ve mal kayıpları verildi. Kazalarda araç ve yol kusuru fazla yok. Yüzde 90'ın üzerinde sürücülerde kusur var. "
 
"Sabırlı olmak kazaları azaltır"
Sürücülerin yolculuk esnasında sabırlı olarak trafik kurallarına uymaları halinde trafik kazalarının azalacağına dikkati çeken Apaydın, "Önemli olan kaza yapmamanın yanı sıra kazaya neden olmamaktır. Bazı insanlar kaza yapmıyor ama kazalara neden oluyor. Yorgunluk, dalgınlık ve sabır sürücülerin en büyük eksikliğidir. Bunları telafi edersek trafik kazalarında azalma olacağına inanıyorum" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.