Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak?

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini ve yağış beklenmediğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisinde olduğunu ve arife günü itibarıyla ülkede yağış beklenmediğini belirterek, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor" dedi.
 
Arife günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sivas, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda dağlık kesimlerde gök gürültülü sağanaklar görülebileceğini vurgulayan Eroğlu, "Diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor" ifadesini kullandı.
 
Eroğlu, bayramın 1. günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, 2. günü Artvin ve Ardahan çevrelerinde, 3. günü ise Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyinde kısa süreli sağanak geçişleri görülebileceğini aktardı.
 
Veysel Eroğlu, "Yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde kıyı kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Sıcaklık değerlerinin fazla olduğu dolayısıyla yangın riskinin yüksek olduğu hassas alanlarda vatandaşların orman yangınları hususunda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, "Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımla tebrik eder, bütün insanlığa mutluluk getirmesi temennisi ile selam ve sevgilerimi sunarım" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.