Bayrama 40 gün kala kurbanlık satışları başladı

Bayrama 40 gün kala kurbanlık satışları başladı

Kurban Bayramı'na yaklaşık 40 gün kala kurbanlık satışları da başladı. Kurbanlık satışlarında geçen yıla oranla kilo başına 3 TL artış var.

Eskişehir'de kurbanlık satışına başlayan besici Fatih Sipahioğlu, bu yıl Türkiye'de yeterli kurbanın bulunduğunu, geçen yıla oranla ise kurbanlık satışlarında kilo başına 3 TL artış yaşandığını söyledi. Kurban Bayramı'na yaklaşık 40 gün kala kurbanlık satışları da başladı. Özellikle kurban almak için son güne kadar beklemek istemeyen vatandaşlar erkenden kurbanlık almak için besicilerin kapısını çalıyor. Şehrin belirli noktalarında bulunan besiciler ise, satışlarının başladığına dair afişlerini mahalle girişlerine asmaya başladı. Bir çok besici Kurban Bayramı'na kadar rekabet içinde ellerinde bulunan kurbanlıkları bitirmeye çalışacak. Vatandaşların yoğunlukla tercih ettiği büyükbaş kurbanlıkların da ise hisseli satışları başladı. Hisse satışlarının geçen yıla oranla artış gösterdiği görüldü. 
Çavlum Mahallesi'nde bulunan besihanesinde kurban satışına başlayan besici Fatih Sipahioğlu, vatandaşların kurbanlık almak için son günü beklememeleri gerektiğini söyledi. Geçen yıla oranla et fiyatlarının artış gösterdiğine dikkat çeken Sipahioğlu, “2014 yılı Kurban Bayramı için satışlarımız başladı. Satışlarımız beklediğimiz gibi bu yıl güzel geçiyor. İnşallah devamını bekliyoruz. Geçen yıla oranla satışlarımız aynı oradan gidiyor. Bu yıl bir piyasa hareketliliği var. Piyasada biraz fiyat fark var. Geçen yıla oranla kilo başına ortalama 3 TL civarında bir artış var. Vatandaşlarımızın kurbanlarını son güne bırakmamaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü son günlerde sıkıntı oluyor, kurbanlıklar kalmıyor. Büyükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlar ise hisse bulmakta zorluk çekiyor. Geçen yıl 3 bin TL civarında satılan kurbanlığın fiyatı bu yıl 3 bin 600 TL civarında. Bu yıl yeterli kurbanlık Türkiye'de var. Dışarıdan kurbanlık girişinin olacağını düşünmüyorum” dedi. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.